Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Lidia Gabriela, la jove de 23 anys morta presa del pànic en un taxi

Lidia, la jove de 23 anys que ha mort presa del pànic en un taxi

Va llençar-se del vehicle en marxa quan va assabentar-se que estava sent segrestada

La violència contra les dones continua sent una de les principals xacres a Mèxic, on cada dia es produeixen deu feminicidis. L'últim cas és especialment cridaner, perquè mostra la por amb què viuen diàriament milers de dones. Ara ha sigut el cas de Lidia Gabriela, de 23 anys, que ha mort durant un intent de segrest.

La noia es va llançar d'un taxi en marxa presa del pànic en comprendre que era víctima d'un segrest. Va passar cap a les 17.30 hores de l'1 de novembre, i el cas ha sortit a la llum gràcies a la difusió de la seva família. I és que volen que la seva mort ajudi a conscienciar sobre la xacra de la violència masclista.

Segons ha explicat el seu germà Diego, la noia va entrar en pànic quan va veure que el taxista no volia aturar el vehicle. Aleshores va començar a demanar ajuda per la finestra, però ningú va fer res per ella. Presa de la desesperació, va decidir llançar-se del taxi en moviment amb l'esperança de deslliurar-se del taxista.

Víctima d'un segrest

El cos sense vida de Lidia Gabriela va quedar estirat a l'asfalt de Ciutat de Mèxic, mentre el taxista fugia. «Moltes persones la van sentir demanant ajuda, però malauradament no van poder fer res», afirma el seu germà. Ara, demanen ajuda per trobar el xofer que la duia.

Imatge de Lidia Gabriela
Lidia, una nova víctima de la violència contra les dones | Cedida

El que se sap per ara és que la Lidia va agafar un taxi, un Nissan Versa de color blanc i rosa, cap a les cinc de la tarda. Va pujar al vehicle a la colònia Las Peñas Iztapalapa, al sud de la capital, i va recórrer uns tres quilòmetres. A la ubicació on suposadament havia de baixar, el taxi va seguir la seva marxa.

La Lidia va escriure un missatge al seu xicot dient que el taxista havia agafat un altre camí i que li cobrava de més. Vint minuts més tard van arribar al metro Constitución, però en comptes de deixar-la baixar va arrencar i va prémer l'accelerador. Va ser aleshores quan va entendre que estava sent objecte d'un segrest.

No és un cas aïllat

Tot just avançats cent metres, Lidia va aconseguir obrir la porta i llançar-se amb el taxi en marxa de manera fatídica. El seu cap es va estavellar contra el paviment i va morir a l'acte. Lluny d'aturar-se, el conductor va seguir la marxa fugint del lloc on havia quedat estès el cos de la víctima.

Ja han passat quatre dies i, de moment, segueix sense haver-hi cap detenció per la mort d'aquesta noia. La fiscalia ha informat que hi ha una investigació en marxa seguint el protocol de feminicidi. Però l'únic que han revelat és que «probablement es va llençar del taxi en moviment».

Un parell d'hores abans de morir, uns ciclistes van trobar el cos sense vida d'una altra noia. Ariadna Fernanda, de 22 anys, també havia agafat un taxi la nit anterior a Ciutat de Mèxic. Va aparèixer morta i copejada a l'Estat de Morelos, a diversos quilòmetres d'on s'havia muntat al taxi.

El perill de pujar a un taxi

Cada cop són més els casos de taxistes que aprofiten els viatges amb noies joves per segrestar-les, violar-les i assassinar-les. La mort de Debanhi Escobar, el 9 d'abril passat, es va convertir en un símbol al seu país. La noia de 18 anys va aparèixer morta després que un taxista la recollís de matinada.

Fotomuntatge de Debanhi Escobar
Debanhi va morir després d'haver agafat un taxi | CatalunyaDiari

Debanhi havia estat en una festa amb les seves amigues i després d'una baralla entre elles es va quedar sola. Va trucar a un conductor de l'aplicació 'Didi' perquè la recollís, a les quatre de la matinada. Després d'una discussió, el taxista la va deixar sola a la carretera i se'n va anar després de fer-li una foto.

Tretze dies més tard va aparèixer el seu cadàver a escassos metres d'on va desaparèixer, i avui encara no hi ha detinguts. «Que una dona no pugui agafar un taxi sense que la seva vida corri risc és un problema». Així expressa José Luis, amic d'Ariadna, i les seves paraules són el reflex fidel d'allò que passa a Mèxic.