ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Evacuen un agrupament escolta sorprès per les fortes tempestes de dimecres al Pirineu

El grup està format per 79 joves d'entre 6 i 18 anys i 14 monitors. Els menors van ser evacuats al poliesportiu de Tremp on han passat la nit i ja han pogut tornar al campament, ubicat a la Vall Fosca
Imatge del material de rescat del grup | Creu Roja Catalunya

 

Un agrupament escolta va haver de ser evacuat aquest dimecres a la tarda després que el seu campament, El Flamisell, es veiés sorprès per una forta tempesta en una zona pròxima a la Torre de Cabdella, al Pallars Sobirà. Es tracta d'un grup de 79 joves d'entre 6 i 18 anys que anaven acompanyats per 14 monitors. 

 

Segons han informat des de Creu Roja Catalunya, es va activar l'Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d'alberg i van proporcionar lliteres i mantes per tal que poguessin passar la nit en bones condiciones. Un monitor va trucar cap a un quart de cinc de la tarda als Bombers demanant com havien d'actuar davant la situació amb què havia quedat el seu campament, ple de fang i amb tendes desmuntades per l'aigua. Malgrat que cap membre del grup corria risc ni hi havia cap ferit, els serveis d'emergència van optar per evacuar-los.

 

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya van formar part de l'evacuació del grup amb vuit dotacions terrestres i lliteres de campanya. Finalment, el grup va poder dormir al pavelló de Tremp, en el qual es va instal·lar un alberg provisional. Aquest dijous al matí, tot l'agrupament escolta ja ha pogut tornar al campament, ubicat en aquest punt de la Vall Fosca. 

 

  

Tempestes fortes al Pirineu que no es repetiran 

Les tempestes de dimecres a la tarda a la zona del Pirineu i Prepirineu van ser localment fortes i van deixar forts patacs d'aigua, especialment als dos Pallars, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i entre la Garrotxa, Osona i el Ripollès. En alguns casos, les acumulacions d'aigua va ser destacables amb la dada més important a Montesquiu, just a la frontera entre Osona i el Ripollès, on es van registrar fins a 20 l/m². A la zona on es va haver de dur a terme l'evacuació dels menors no hi va ploure especialment molt, però els xàfecs van ser molt sobtats i intensos. 

 

De cara a les properes hores, la previsió indica que aquestes fortes tempestes ja són història i avui dijous a la tarda no es repetiran, si bé pot quedar alguna tamborinada aïllada a la cara nord del Pirineu. La notícia meteorològica serà la forta calorada que arribarà aquest divendres però que durarà poc. 

 

També et pot interessar...