Bombers de la Generalitat

Evacuen tot el seu bloc de per un ridícul error: només se li havia embussat la pica

Els veïns del bloc afectat han pogut tornar als seus habitatges poc després

Aparatós incident a un bloc de pisos del centre de Maçanet de la Selva (la Selva) aquest dimecres, trenta de novembre. Un veí ha alertat als efectius d'emergències aquest migdia perquè se li havia embossat la pica de la cuina. Els efectius s'han mobilitzat fins al lloc del succés i hi han hagut de desallotjar l'edifici.

El veí per solucionar l'avaria ha volgut tallar el tub per on passa l'aigua. El que ha succeït, però és que s'ha confós de conducte i ha serrat amb una radial el tub del gas per error, segons ha explicat el Diari de Girona. Aquest fet ha provocat que cap a tres quarts de dotze del migdia s'hagués d'evacuar els veïns del bloc de pisos al carrer de Sant Sebastià i s'alertessin els efectius d'emergències.

Un fort ensurt per fuita de gas

Al lloc dels fets s'han desplaçat diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, la Policia Local de la localitat gironina i una unitat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Mentre han durat les tasques dels efectius d'emergències s'ha tallat el carrer al trànsit. 

L'avaria i la possible fuita de gas ha donat un ensurt a un dels veïns que també ha fet que els efectius del SEM l'haguessin d'atendre in situ. Paral·lelament, els Bombers han revisat la suposada fuita i finalment, s'ha determinat que les mesures eren negatives. La companyia subministradora se n'ha fet càrrec per acabar de solucionar-ho i els veïns han pogut retornar a casa poc després.

Una fuita de gas obliga a activar el Pla d'Autoprotecció

Una fuita de gas al port de Barcelona ha obligat a activar el seu Pla d'Autoprotecció en estat d'alerta aquest dimarts, vint-i-nou de novembre. L'incident s'ha resolt sense ferits i la companyia de gas ha tancat la vàlvula. La fuita s'ha produït concretament al Moll de Barcelona a causa del trencament d'una canonada en unes obres properes de la zona. 

La companyia de gas ha tancat la vàlvula i els Bombers de Barcelona han fet els respectius mesuraments que han descartat el perill. Per la seva banda, Protecció Civil ha activat el pla Procicat en estat de prealerta.