Un exalcalde de l'Empordà s'enfronta a 6 anys de presó acusat d'estafa urbanística

Lluís Lloret defensa que l'ajuntament va complir escrupolosament els seus «compromisos»

El propietari dels terrenys va presentar una querella criminal contra l'alcalde   | CatalunyaDiari.cat

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar aquest dilluns l'exalcalde de Bàscara, a l'Alt Empordà. Lluís Lloret està acusat d'haver estafat més de 6 milions d'euros a un promotor, emetent un certificat urbanístic fals. El cas es remunta a febrer del 2004, quan Lloret i els seus assessors haurien fet creure a l'empresari que podia edificar en uns terrenys coneguts com el polígon industrial d'Orriols quan, en realitat, això era impossible perquè la tramitació urbanística estava paralitzada.

Lloret defensa que l'ajuntament va complir escrupolosament amb els seus «compromisos» i que van cobrar els diners en concepte de càrregues urbanístiques. Segons l'exalcalde, va ser el promotor qui no va tirar endavant el projecte tal com havien acordat en un conveni. El judici continuarà dimarts.

L'acusat al·lega haver cobrat «compensacions» pactades 

L'exalcalde de Bàscara, Lluís Lloret ha defensat que els 6 milions d'euros que el promotor havia ingressat a l'Ajuntament eren càrregues urbanístiques que representaven «compensacions» per les «renúncies del projecte inicial». Per tant, Lloret subratlla que no eren diners que el consistori hagués de tenir bloquejats, sinó que es podien destinar a altres usos. Algunes d'aquestes «compensacions» van traduir-se en una inversió de 300.000 euros per al nou retaule de l'església del poble o millores en el pavelló municipal o el geriàtric.

  

  

havien signat un conveni que estipulava totes aquestes compensacions


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

  

Lluís Lloret ha detallat que va conèixer el promotor el 2004, quan va comprar uns terrenys. Posteriorment, va demanar informació a l'Ajuntament per saber què s'hi podria fer. L'acusat ha anunciat que en aquell moment l'Ajuntament li va emetre «un certificat» que acreditava que les parcel·les formaven part d'un pla parcial en sòl industrial aprovat als anys 90.

  

  

en l'informe també s'especificava que hi havia «una paralització de les llicències d'obres»

  

  

 l'advocat de l'acusació particular, Carles Monguilod, que ha demanat per què no s'havia adjuntat en el certificat l'informe de la Comissió d'Urbanisme que sotmetia l'aprovació definitiva del pla parcial a uns «condicionants»

  

El motiu és que hi havia un avantprojecte per construir-hi un hipòdrom. Segons l'exalcalde el propietari va completar aquest projecte amb un complex hoteler, un altre de residencial i un altre de comercial. El projecte va anar canviant amb el pas dels anys i va desaparèixer l'hipòdrom, mantenint-se la part residencial, hotelera i comercial. La comissió d'Urbanisme de la Generalitat, però, no va veure gens clar el projecte i va retallar de forma considerable el nombre d'edificis que podien construir-s'hi. Això va fer que el propietari recuperés el pla parcial inicial per donar-hi usos industrials.

  

  

Lluís Lloret ha detallat que el propietari dels terrenys «ens va complicar molt la vida», sobretot després que no abonés un últim milió d'eurosSegons l'exalcalde, va ser el promotor qui va incomplir les seves obligacions. 

De tota manera, l'acusat ha assegurat que va demanar «assessorament» en cada pas. Arran d'aquests embargaments, el propietari va presentar una querella criminal contra Lloret engegant així un procediment per al via penal que ha arribat a judici aquest dilluns a l'Audiència de Girona.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari