Imatge d'una noia vestida de ballarina sobre un escenari

Nou cas d'abusos a Catalunya: exalumnes del Col·legi de Teatre denuncien 8 professors

Un grup de 13 noies ha presentat una instància a la direcció del centre que apunta especialment a un dels docents

Nova denúncia per abusos en l'àmbit de l'ensenyament de teatre a Catalunya. Després de la denúncia de fa uns mesos sobre les pràctiques d'alguns professors de l'Institut del Teatre, ara un grup d'exalumnes del Col·legi de Teatre de Barcelona ha denunciat actuacions abusives de 8 professors durant 15 anys, segons ha publicat el diari 'Ara'.

El citat mitjà ha explicat que antigues alumnes han presentat una instància a la direcció del centre, en què relaten els presumptes abusos de 8 docents. En aquest sentit, posen l'accent en un d'ells, que en el moment dels fets tenia 45 anys i que va mantenir relacions amb diverses alumnes d'entre 18 i 20 anys. Segons relaten, el professor va assetjar-les i en va abusar.

El diari 'Ara' ha afirmat que aquesta qüestió era coneguda dins del claustre de professors i segons les denunciants «vam anar diversos cops a direcció a exposar el problema i no vam ser ajudades».

Bromes sexuals constants, carícies i massatges

Una de les noies relata que va ser assetjada després de negar-se a mantenir una relació amb aquest docent, mentre que una altra víctima assegura que l'home va abusar d'una de les alumnes mentre aquesta anava molt beguda. Una tercera alumna afirma que el docent li enviava missatges per quedar, després de dir en públic que estava enamorat d'ella.

Segons recull el diari 'Ara', altres alumnes relaten situacions de bromes sexuals constants d'altres professors, o de peticions perquè es despullessin amb l'argument de trencar tabús. En aquest sentit, els testimonis del cas relaten també carícies i massatges, tant dins com fora de les aules. Algunes de les alumnes afectades pels abusos van acabar abandonant els estudis.

El Col·legi de Teatre assegura que investigarà els fets

Algunes de les testimonis de la notícia asseguren que la direcció del centre era coneixedora del cas, ja que havien denunciat aquestes situacions. En aquest sentit, els directius del Col·legi del Teatre han negat al diari 'Ara' haver tingut coneixement previ dels fets. Han explicat que han rebut la instància presentada per les 13 exalumnes i han indicat que investigaran el cas.

El citat mitjà també s'ha posat en contacte amb el professor acusat de manera principal per les antigues alumnes. En aquest sentit, ha admès que va flirtejar amb alguna de les noies a les festes de final de curs, quan deixaven de ser alumnes. El docent ha assegurat que alguna vegada va fer algun petó, però mai amb la intenció de tenir sexe amb les joves.