Imatge d'un edifici després d'una explosió al centre de Madrid

Almenys dos ferits, un d'ells greu, en una forta explosió a Madrid

Una fuita de gas hauria provocat la deflagració aquest matí a Malasaña

Una forta explosió en un habitatge del carrer San Vicente Ferrer de Madrid ha deixat almenys dos ferits. Aquest és el balanç inicial del succés registrat aquest matí a les 10.45 a la capital. Ara com ara, els Bombers estan treballant al lloc de l'explosió per apagar l'incendi resultant.

Bomber
Els bombers estan intervenint a l'incendi de l'edifici | Arxiu

Encara no se sap l'origen d'aquesta deflagració que ha afectat un edifici d'habitatges al barri de Malasaña. De fet, és un lloc relativament cèntric de Madrid. L'explosió ha afectat la part baixa i la primera part de l'immoble i dues persones han hagut de ser hospitalitzades.

La principal hipòtesi de l'explosió

El succés ha passat al número 28 del carrer Vicente Ferrer, per motius que encara s'estan investigant. La principal hipòtesi és que hi va haver una fuita de gas, tot i que aquest extrem encara està per confirmar. Després de l'explosió hi ha hagut un incendi que encara estan extingint.

Fins al lloc dels fets s'ha desplaçat una unitat del Samur Protecció Civil. Han hagut d'atendre dues persones, que han resultat afectades a causa de l'explosió. Els agents de la Policia Municipal i la Policia Nacional han acordonat la zona i han assegurat la seguretat del lloc.

Una dona ferida de gravetat

Un dels ferits és una dona d'uns 70 que és greu a l'Hospital de la Paz de Madrid. La dona ha estat rescatada i presentava cremades al 25% del seu cos. Un altre home de mitjana edat també ha hagut de ser atès, encara que el seu estat és menys greu.

El succés ha provocat una gran expectació als voltants de l'edifici, al barri de Malasaña. Les autoritats han llançat una advertència perquè ningú circuli pel barri com a mesura de prevenció. A hores d'ara els serveis d'emergència continuen treballant al lloc de la incidència.

Fonts oficials apunten que l'explosió hauria afectat dos locals adjacents, a una de les zones més concorregudes de la capital. Allà s'ajunten nombrosos locals d'oci i restauració. A més, una columna de fum negre visible des de lluny mostra el que ha passat.

Segons fonts municipals, l'edifici pateix danys estructurals, però caldrà fer feines d'inspecció per confirmar-ho. Estan esperant a apagar el foc per valorar-ne la magnitud. Així mateix, els veïns de tots els habitatges del número 28 i el 30 han estat desallotjats per precaució.

▶️ Vídeo del dia

Segona explosió aquest any

Al lloc de l'explosió han estat treballant set unitats del Samur i cinc de Bombers, que encara estan apagant el foc. La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, s'està desplaçant fins a la zona per conèixer l'abast del succés. L'alcalde, José Luis Martínez-Almeida, es troba de viatge oficial a Nova York.

El que ha passat aquest matí és la segona explosió aquest any al centre de la capital. Al mes de maig hi va haver una explosió en un habitatge en obres al Carrer General Pardiñas, al districte de Salamanca. Dos treballadors van morir, i hi va haver diversos ferits.