Imatge dels Mossos d'Esquadra en un operatiu a Barcelona.

Atacs amb explosius en diversos caixers de Barcelona: han saltat pels aires

L'explosió d'aquest dimarts s'ha produït en una antiga oficina bancària del carrer Marina

Un antic caixer automàtic ha explotat la matinada d'aquest dilluns al carrer Marina de Barcelona. A hores d'ara els Mossos d'Esquadra estan investigant el cas, que creuen que podria estar relacionat amb casos anteriors semblants. 

La forta explosió es va produir als voltants de les tres de la matinada. En sentir el soroll que va provocar, uns veïns van alertar els serveis d'emergència. Fins al lloc s'hi van desplaçar els Bombers i el TEDAX, que van comprovar que l'explosió s'havia produït en una antiga oficina bancària. 

4 caixers explotats 

Els darrers dies ja s'havien produït altres situacions semblants. Segons El Nacional, fins a quatre caixers han saltat pels aires les últimes setmanes. No obstant això, no hi ha constància que s'hagi produït cap robatori

Tal com exposa El Nacional, un altre caixer automàtic va explotar al carrer de Padilla, a l'Eixample, el passat 16 d'octubre. El mitjà afegeix que uns individus van detonar el caixer amb algun tipus d'explosiu al voltant de les sis de la matinada. En aquest cas, tampoc es van endur res. 

La Comissaria General d'Informació ha iniciat una investigació per intentar esclarir els fets i detenir els autors, qui creuen que podrien estar relacionats amb els fets similars anteriors. 

Sabotatges amb explosius 

La hipòtesi sobre la qual treballa la policia, tenint en compte que presumptament els autors no pretenen robar els diners, és que podria tractar-se d'un sabotatge. De moment, però, cap grup antisistema ha confessat l'autoria dels fets. 

Segons indica El Nacional, no és la primera vegada que a Barcelona es produeixen accions amb aquesta finalitat. Tots ells van tenir lloc fa aproximadament deu anys, a principis dels anys 2000, i els autors utilitzaven bombones de gas i metralla per executar les detonacions. 

Altres casos similars a Barcelona 

Els Mossos d'Esquadra encara estan investigant la identitat dels lladres que van detonar dos caixers automàtics el passat 10 d'octubre. Primer en van explotar un a la ronda de Sant Ramon, a Sant Boi. Hores més tard hi va haver una segona explosió al carrer de Balmes, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona

En aquesta ocasió, sí que van emportar-se els diners. Els autors dels fets van fer servir un vehicle per escapar, que va ser trobat per la policia hores més tard a Sant Cugat, completament cremat.