Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'edifici on vivien les bessones Anastasia i Alejandra

La família de les bessones mortes a Oviedo trenca el seu silenci: «Dolor immens»

Els pares d'Anastàsia i Alejandra han trencat el silenci a través d'una carta esquinçadora

La mort de les germanes bessones de 12 anys que es van llançar per la finestra en un pis del barri de La Ería ha deixat consternada la societat espanyola.

La ciutat d'Oviedo encara no s'ha recuperat d'aquesta doble mort. I és que es tracta d'un succés que continua sent investigat per la Policia Nacional per conèixer què va portar a les menors a prendre aquesta decisió tan crua.

Va ser fa gairebé una setmana quan Alejandra i Anastàsia van decidir no anar a l'escola i es precipitaven des d'un sisè pis. Exactament, dues plantes més amunt del lloc on vivien amb els seus pares i el seu germà de 10 anys.

Així les coses, la policia no deixa d'investigar i prendre testimoni al cercle proper de les dues bessones que van acabar amb la seva vida per a dolor profund de tota la família.

Finalment, els familiars d'Alejandra i Anastasia han trencat el silenci

Segons les últimes fonts de la investigació, sembla descartada la hipòtesi que totes dues tinguessin problemes greus a l'escola o a l'àmbit familiar. I això, malgrat que al seu moment es va parlar que podrien haver patit assetjament escolar a l'escola on estudiaven, el Col·legi Públic La Ería.

Imatge d'una persona escrivint amb una ploma estilogràfica sobre un paper
Els pares de les dues bessones han trencat el silenci | CatalunyaDiari

En els darrers dies, tot ha estat molt dur per als pares i el germà d'Alejandra i Anastasia. I és que, després de celebrar un funeral en la més estricta intimitat, tots dos s'han armat de valor. Sí, perquè els progenitors de les dues bessones, d'origen rus, han enviat una carta amb un objectiu clar.

I aquest no és altre que agrair als mitjans de comunicació, persones i organismes oficials com a l'Ajuntament d'Oviedo, entre d'altres, l'afecte i el suport que han rebut durant aquests dies.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

La commovedora carta dels pares i els amics de les bessones

«En memòria d'Alejandra i Anastasia i pel seu etern descans, la seva família i amics volem transmetre el nostre més sincer i rotund agraïment a la societat en conjunt i en tots els àmbits», comença la missiva.

«Al local, autonòmic i estatal i amb l'ànim de no oblidar-nos d'esmentar ningú, Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, Policia Local, Creu Roja. També a la Justícia, Salut Pública, Educació, Comunitat Educativa del CP La Ería d'Oviedo i Mitjans de Comunicació per haver informat excepte molt anecdòtiques excepcions, amb veracitat i el rigor degut», prosseguia.

Imatge del col·legi on estudiaven les bessones Alejandra i Anestasia
Tot apunta que les bessones no patien assetjament a l'escola| GOOGLE MAPS

«I abans de res el més gran dels respectes cap a la intimitat de la figura de dos menors excepcionals i la seva exemplar família», continua la carta que han escrit els familiars i amics de les bessones mortes.

A més, volen agrair «encaridament, per la seva celeritat en la tramitació de totes i cadascuna de les gestions necessàries i la seva enorme i impagable generositat, tant a l'Ajuntament d'Oviedo, personalment, a l'alcalde Alfredo Canteli Fernández, al Degà Ortodox D. Andréy Kórdochkin, així com a tots i cadascun dels membres de la Societat Funeràries Reunides», se segueix llegint.

«Que aquest fet tan tràgic i luctuós no caigui en l'oblit»

Com no podia ser d'una altra manera, «per la inusitada immediatesa amb què perdem el focus de l'actualitat en aquests temps, instem a tots, i molt especialment a les Administracions i Institucions, que aquest fet tan tràgic i luctuós no caigui en l'oblit».

Imatge de l'interior del col·legi La Ería (Oviedo) on estudiaven les dues bessones de 12 anys
Anastasia i Alejandra estudiaven al Col·legi La Ería (Oviedo) | Google Maps

A més a més, desitgen a la carta «que puguin implicar-se a ajudar aquesta família trencada per un immens dolor, a sobreposar-se i a tirar endavant el meravellós menor que encara els acompanya en la recerca d'un futur més lliure i millor a casa nostra».

«Eternament agraïts, família i amics d'Alejandra i Anastasia. Descansin en pau», finalitza una carta que deixa clar el dolor i l'agraïment profund a tots aquells que els han ajudat en aquests moments tan complicats.