Fotomuntatge dels pares d'Erika i del funeral

La família d'Erika, la nena de 14 anys assassinada, respon a la mare de l'assassí

La mare d'Igor els va demanar perdó a través d'una carta i ha rebut una resposta sorprenent

La família Yunga Alvarado fa una setmana que intenta assumir la tràgica mort d'Erika, que només tenia 14 anys. Fa uns dies van rebre una carta de la mare de l'home que va matar la menor a ganivetades. A la missiva, demanava perdó a la família i desitjava que el seu fill pagui pel que ha fet.

La família d'Erika ha respost a la mare de l'assassí amb un breu missatge: «Una mare no té la culpa del que faci el seu fill, no ha de demanar perdó». Segons revela 'La Nueva España', han fet arribar aquestes paraules a la mare d'Igor a través del seu advocat.

Igor Postolatxe ja és a la presó provisional, després d'haver sortit de l'hospital on estava ingressat. La família de la víctima es manté allunyada dels focus, i només ha trencat el silenci per a exonerar la mare de l'assassí. Segons aquestes paraules, l'alliberen de tota responsabilitat pel que ha passat.

 

La mare d'Igor va demanar perdó

Erika Yunga Alvarado va morir assassinada el 5 d'abril a la tarda, quan va arribar a l'edifici de casa seva després de l'institut. Al replà l'esperava Igor, el veí del primer pis, que feia poc que s'havia mudat al bloc de pisos i s'havia obsessionat amb la noia. El jove acumulava denúncies per assetjament a menors a Oviedo.

Fotomuntatge dels pares d'Erika i el funeral de la jove
Els pares d'Erika estaven destrossats al funeral | Catalunya Diari

L'assassí es va autolesionar i va haver de ser intervingut d'urgència, perquè estava entre la vida i la mort. Finalment va aconseguir tirar endavant i va ser traslladat de l'hospital a la presó. La seva mare es va posar en contacte amb la família de la víctima mitjançant una carta remesa pel seu advocat.

És una dona moldava que fa anys que viu a Astúries i que, a més d'Igor, té una altra filla. Mitjançant la carta esmentada, es va solidaritzar amb el «dolor inimaginable de la víctima» i va demanar perdó a la família. «Ni jo mateixa m'ho puc perdonar», va afirmar, amb el desig que el seu fill «pagui pel que ha fet».

La família d'Erika respon

A més, la mare es va mostrar disposada a trobar-se personalment amb els familiars d'Erika per a demanar-los disculpes. La família Yunga Alvarado es troba reclosa, afrontant la pèrdua de la nena amb unió i discreció. Tot i això, han volgut respondre a la carta a través del seu advocat.

Els pares d'Erika demanen temps per a assumir els fets i tancar ferides abans de prendre una decisió. No descarten trobar-se amb la dona més endavant, però de moment es volen centrar a pair «uns fets tan durs». En tot cas, accedirien a parlar amb ella fora del «circ mediàtic».

Són conscients que el cas d'Erika ha generat un gran interès i no volen que aquesta trobada es converteixi en una atracció per als mitjans. Per ara estan intentant superar la tragèdia mantenint-se units i agafant-se a la fe. La família és molt creient i està molt vinculada a una congregació del barri on viuen.

La dona té por de les represàlies

Pel que fa a la mare d'Igor, té por de les represàlies i ha decidit anar-se'n a viure a casa d'uns amics. A la carta ja va assenyalar que tot això també està sent molt dur per a ella i que, de fet, no ha volgut parlar amb el seu fill. Només les paraules de la família d'Erika poden alleujar el sentiment de culpa.

Muntatge d'una foto de funeral d'Erika i l'escala d'un edifici
La mare d'Igor va demanar perdó a la família d'Erika | Catalunya Diari

L'entorn de l'assassí reconeix que era un noi estrany i que no sabia relacionar-se amb les noies. Tot i la tendència que tenia a assetjar nenes, mai va buscar ajuda psiquiàtrica i portava una vida aparentment normal. El crim va destapar la mentalitat pertorbada d'aquest jove d'origen moldau.

Hi havia diverses denúncies contra ell, de les quals només una va acabar en càstig, que va ser una simple multa econòmica. A les xarxes socials van sortir altres noies explicant la mala experiència que havien tingut amb l'assetjador. Segons els experts, seria més aviat un pertorbat impulsiu que un psicòpata depredador.