YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La família García Bolaños, els 4 morts en un accident a Espanya: sol queda una filla

Van perdre la vida en caure per un precipici en un barranc de Gran Canària el pare, dues filles i el marit d'una d'elles

Primer pla d'un vehicle de la Policia Nacional mentre diversos agents entren en un edifici
La família García Bolaños, els 4 morts en un accident a Espanya | ACN

Quatre membres d'una mateixa família han perdut la vida en precipitar-se amb el cotxe per un barranc de 75 metres en Gran Canària. Els fets van succeir entre les localitats de Gáldar i Artenara el dimarts a la nit, encara que el vehicle va ser localitzat ahir i els cossos encara no han pogut ser rescatats a causa del temporal.

La pluja i la intensa boira que cobreixen l'illa aquests dies van obligar a suspendre les labors de rescat del pare, dues de les seves filles i la parella d'una d'elles. Després del fatídic accident només queda una filla viva d'aquesta família asturiana, naturals d'Avilés.

El pare de família mort és José Iván García Buelna, un mecànic d'Avilés que vivia a l'illa des de feia anys. Allí es va casar i va tenir dues filles. Una d'elles és Raquel García Bolaños, l'única que no es trobava en el cotxe atès que viu a Avilés. Allí regenta una coneguda botiga de material esportiu i, en conèixer la notícia, s'ha traslladat a l'illa.

L'esposa de José Iván va morir fa uns anys a causa d'una malaltia. Al costat d'ell van morir les seves filles Marta i Rita García Bolaños, i el pilot d'avions britànic Richard, marit de Rita. Els quatre van morir després d'una visita a l'àvia de les joves, i es dirigien a la capital de Gran Canària, a La Isleta, on viuen habitualment.

En el trajecte va succeir el fatal accident que ha suposat una gran commoció en el territori. L'alcalde d'Artenara, Jesús Díaz, ha explicat que era una família coneguda que ja va patir la pèrdua de la mare «i que ara es veu colpejada amb aquest tràgic succés». Una de les filles era coneguda perquè s'havia presentat en les últimes eleccions per Ciutadans.

Segons les primeres recerques, l'accident es va produir al voltant de les deu de la nit del dimarts. La boira que se cernia sobre el lloc i la pluja que queia dificultaven la visió. Segons l'alcalde, «algú es va adonar que faltaven pilones de seguretat a la carretera, però amb la boira i la pluja dels últims dies no es veia el fons del barranc».

També ha detallat que «no és una zona perillosa» i que «s'han registrat pocs accidents», però «el temps estava malament, amb boira i el 'chipi chipi' característic de la zona». La zona on es va produir l'accident és un barranc de difícil accés, on abans els arbustos i la vegetació esmorteïen la caiguda. Però amb els incendis, aquesta vegetació ha desaparegut i això va provocar que el cotxe impactés més durament amb el sòl.

Les víctimes de la tragèdia

José Iván era un asturià que vivia a Gran Canària des de feia dècades. Allí va conèixer a la seva dona, Lucía Bolaños, veïna d'Artenara. Es van casar en l'ermita de la Virgen de la Cuevita, i van tenir tres filles: Raquel, Rita i Marta. Malgrat la llunyania, José Iván visitava sovint la seva terra natal on vivia una de les seves filles.

Una de les joves mortes, Marta, va estudiar Animació Sociocultural a Gijón, Astúries, i era Treballadora social diplomada en la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. En les últimes eleccions municipals es va presentar com a número dos de Ciutadans a l'ajuntament d'Artenara, tal com va confirmar l'alcalde.

La seva germana Rita, també morta, era Enginyera informàtica i estava de visita a l'illa al costat del seu marit, Richard, que era pilot d'avions. Rita va fer un Erasmus en la Universitat de Niça, a França, i va treballar durant dos anys en Gran Canària abans d'anar-se'n a Anglaterra. El seu marit treballava en l'actualitat per a l'aerolínia Norwegian.

Amb els anys, Richard havia contagiat la passió per les altures a la seva dona, que havia fet diversos cursos per a posar-se als comandaments d'una avioneta al costat d'un instructor. Rita i Richard tornaven sovint a l'illa, on visitaven al seu pare i a la seva àvia a Artenara.


Comentaris

envia el comentari