Kristen Yeleny Peralta

La família de Kristen, la jove apunyalada a Cornellà, denuncien que testimonis dels fets han fugit del país

El germà de la jove assegura que fa dos mesos que no tenen notícies ni dels Mossos ni del jutge instructor del cas

Més de dos mesos després de l'assassinat de la jove Kristen a Cornellà, la seva família critica la investigació policial i judicial, tot assegurant que no han rebut cap comunicació ni dels Mossos d'Esquadra ni del jutge que instrueix el cas. Així mateix, asseguren que testimonis dels fets han marxat del país, alhora que lamenten que no s'hagi produït cap detenció, tot i que es va identificar els autors dels fets.

Els fets en què la noia va perdre la vida van tenir lloc la matinada del 28 de juny a prop d'un local d'oci nocturn del polígon de Ca Famades del municipi del Baix Llobregat, en el marc d'una baralla. Després d'una nit de festa, es va produir una batussa en què la jove de 18 anys va rebre una punyalada que va acabar provocant-li la mort.

«Fa dos mesos que no sabem absolutament res»

Alexander, germà de Kristen, ha denunciat la situació al digital 'Crónica Global', explicant que «fa dos mesos que no sabem absolutament res». En aquest sentit, ha assenyalat que «és normal que els Mossos d'Esquadra no ens diguin res? Que no responguin als missatges de Whatsapp? Que amb vídeos de mòbil, càmeres de seguretat i els presumptes autors i els seus cotxes identificats, no hi hagi detencions? És normal que aquests hagin fugit i no s'hagin emès ordres de crida i cerca?».

La família assegura que estan en situació de «desemparament» de tots els estaments: Mossos, Justícia i la legació diplomàtica de Bolívia a Espanya. Alexander ha afirmat que «temem que no hi hagi justícia i el crim quedi sense càstig».

Els Mossos asseguren que no hi ha novetats

El cas de la mort de Kristen no ha registrat novetats en els darrers temps. La causa està en el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Cornellà de Llobregat. Els Mossos d'Esquadra, a través d'un portaveu, ha explicat que informa de les novetats en les investigacions «quan n'hi ha». En aquest sentit, la família de la jove espanyola d'origen bolivià han afirmat que «hi ha testimonis presencials que vivien aquí i han marxat després de rebre amenaces».

Fonts del cercle proper de la jove assassinada ha comentat a 'Crónica Global' que «aquests testimonis diuen ara que no declararan si hi ha judici. Que els hi va la vida i que tenen fills». Segons explica el digital 'Metrópoli Abierta', els Mossos volen parlar amb un grup de veïns de Gavà que estaria vinculat al crim, i que segons familiars de la Kristen podrien ser els autors materials de l'apunyalament i els seus encobridors.