Fotomuntatge d'una rotonda i un camió.

La família de Manuela, morta fa uns dies, demana ajuda urgent

Manuela va ser atropellada per un camió

Manuela Rodríguez , una dona de 84 anys, moria dimarts passat a Vitòria. Caminava per un pas de zebra quan el camió d'una autoescola se la va emportar. Ara, la seva família fa una crida per trobar possibles testimonis dels fets.

Busquen gent que hagi pogut veure l'atropellament i que puguin aportar informació en el cas. Ara com ara es desconeixen les causes del fatal accident que va posar fi a la vida d'aquesta persona.

Els familiars de Manuela sol·liciten col·laboració ciutadana per intentar aclarir els fets. Per això han habilitat un número de telèfon perquè s'hi pugui contactar. És el 655 714 484.

En qualsevol cas, la Policia Local segueix amb la investigació oberta intentant demanar més proves. Els fets van passar dimarts a la tarda quan la dona es disposava a travessar un pas de vianants. Va ser a les proximitats del poliesportiu d'Aralalde, entre els carrers Andalusia i Valladolid.

La víctima anava amb el seu marit, que es desplaça en cadira elèctrica, des de Salburua cap a Judimendi. En aquell precís instant, el vehicle pesant que circulava per la glorieta la va atropellar. En un primer moment va rebre assistència per part dels vianants que estaven en aquell moment pel carrer.

Personal del poliesportiu també va acudir en el seu auxili, portant un desfibril·lador per reanimar-la. En pocs minuts una ambulància va arribar al lloc dels fets, però els seus esforços per salvar-li la vida van donar resultat. No hi van poder fer res.

Imatge del carrer on es va produir l'atropellament.
Manuela Rodríguez va ser atropellada per un vehicle pesant en aquest pas de zebra de Vitòria. | Google Maps
 

Els familiars de Manuela volen saber més detalls del que ha passat

Manuela va acabar morint pràcticament a l'acte. La seva família no ha dubtat a mobilitzar-se per recollir detalls sobre els fets. Sol·liciten tots aquells que hagin vist alguna cosa o que van assistir la víctima que hi contactin.

Són conscients que qualsevol dada pot ser clau en la investigació. Qui disposi d'algun tipus de prova pot trucar al número de telèfon habilitat.

Val a dir que es tracta del segon atropellament mortal que es registra a Vitòria des del començament del 2022. Les organitzacions d'Aranbizkarra i Arana van explicar que el lloc on va perdre la vida aquesta dona és un «punt negre».

Exigeixen amb immediatesa que es prenguin mesures per part de l'ajuntament per aconseguir un «trànsit calmat». Expliquen que aquest tipus de contratemps no han de tornar a succeir.

Imatge d'una ambulància en un carrer de Madrid.
Els sanitaris d'emergències no van poder fer res per salvar-li la vida a Manuela. | SUMMA 12
 

Atropellament a una dona que circulava per la vorera

Fa unes setmanes una dona de Vitòria va córrer millor sort que la Manuela. Caminava per la vorera quan va rebre l'impacte d'un turisme. Pel que sembla, el conductor va perdre el control del mateix per causes que encara no se saben.

La víctima circulava amb una bicicleta a la mà i va ser traslladada a l'hospital. El vehicle en qüestió es va acabar encastant contra un contenidor de vidre. Alguns mitjans assenyalaven que la persona que anava per la vorera «no va ser atropellada».

Van explicar a mitjans locals que «va caure a terra per l'ensurt». Tot i això, fonts policials no van confirmar aquest fet.

Els veïns de la zona, per part seva, no s'han quedat de braços plegats i han reclamat al consistori que es prenguin mesures. Van fer una crida perquè es recuperés el radar que tenia aquell carrer al seu dia.

Es tracta d'una via que suporta força trànsit de vehicles i que dona accés al polígon de Gamarra-Betoño. Molts dels cotxes que circulen per allà solen superar amb escreix els límits de velocitat. Temen que algun dia calgui lamentar un succés molt més greu.