Un noi d'esquenes detingut

La família dels menors acusats de violació: «Elles sabien què feien»

Les autoritats encara busquen un sisè noi que podria haver participat en aquest cas

El jutge ja té un veredicte pels fets ocorreguts a Burjassot amb dues nenes de 12 i 13 anys. El magistrat ha acordat llibertat vigilada amb allunyament per als cinc menors implicats en aquesta presumpta violació grupal. Des de la Fiscalia de Menors s'havia sol·licitat l'internament en règim tancat, però l'instructor del cas ha optat per la llibertat.

Els familiars dels menors defensen la seva innocència

Aquest divendres El Programa de Ana Rosa s'ha pogut posar en contacte amb familiars de les víctimes i dels presumptes violadors. Les dues parts difereixen molt en les seves versions.

La mare d'un dels suposats culpables té tota la confiança dipositada en el seu fill. Ell li ha negat els fets des del principi i té fe cega en les seves paraules.

«El meu fill es va quedar en xoc. Ni de bon tros es pensaven que poguessin ser ell i els seus amics. Ens va dir que era innocent, que no havia estat i que tot va ser consentit, però que en cap cas va ser una violació», ha assenyalat.

«Jo m'he passat tota la nit a l'hospital. Això és una desgràcia. El meu fill no és un violador», ha defensat la progenitora d'aquest menor sense poder controlar les llàgrimes davant de les càmeres.

Un jutge durant un judici
El jutge ha dictat llibertat vigilada amb allunyament pels cinc menors implicats | TarragonaDigital

Quant a la relació que les presumptes víctimes mantenien amb els menors, ella ho desconeix del tot. «No sé si mai havien parlat o si era la primera vegada, no ho sé. Sé que es van conèixer per Instagram, però no sé quan», ha explicat al programa televisiu.

Sembla que els nois desconeixien l'edat exacta de les nenes de 12 i 13 anys. «El meu fill m'ha dit que havien quedat i que elles sabien a què anaven i els van dir que tenien 14 anys, no 12», ha apuntat.

Després dels fets, «elles els tornen a escriure a ells per dir-los que si poden tornar a quedar. però no amb dos, amb més», ha subratllat davant els micròfons de Telecinco.

L'oncle d'un altre dels acusats per aquest cas de suposada violació a Burjassot també ha defensat el seu nebot. «Estem segurs al cent per cent perquè els nens estan criats en un barri humil i no tenen aquestes iniciatives», ha destacat.

«L'última cosa que podrien fer és fer el que estan dient aquestes nenes. Abans atracarien o tindrien una baralla de carrer i no arribarien a fer una cosa forçada i menys un acte sexual», ha apuntat un altre familiar d'un dels menors acusats.

Imatge d'arxiu d'un noi d'esquenes
Els familiars dels acusats confien en la seva innocència | Unsplash

 

Les famílies de les menors tenen una altra versió molt diferent dels fets

A l'altra cara de la moneda hi ha els familiars de les nenes presumptament violades per aquests cinc nois.

«Em vaig ficar en la conversa de la nena amb què va ser. Aquí és on jo vaig descobrir que la trucada d'alarma era certa», ha assenyalat a El Programa de Ana Rosa.

«Quan es va escapar, la meva es va quedar, que és la grupal», ha assegurat la mare d'aquesta suposada víctima.

A més, la progenitora d'aquesta menor ha explicat el motiu pel qual la filla no va poder marxar del lloc on va passar tot. «No va poder escapar, perquè quan volia escapar van arribar quatre o cinc que no els sabia ubicar ella», ha afegit en les seves declaracions televisives.

Imatge d'un gronxador d'un parc infantil
Les nenes i els seus familiars defensa la seva versió dels fets per sobre de tot | Pixabay

És clar que són dues versions molt diferents i completament contradictòries. Des de les autoritats, encara se segueix amb la recerca d'un sisè jove menor que presumptament va participar també a les violacions.

De moment, caldrà esperar veure si apareix i dona més detalls sobre aquest cas que ha deixat la població de Burjassot commocionada.