EN DIRECTE

🦠 L'última hora del coronavirus a Catalunya i Espanya

URGENT

⚫️ Mor de coronavirus un jove entrenador català de 24 anys

La família de l'home mort a la platja de Cubelles lamenta la falta de socorristes

Neguen que l'home morís ofegat o que patís una indisposició i demanen respecte a les xarxes
La família de l'home mort a la platja de Cubelles lamenta la falta de socorristes | ACN

 

Els familiars de l'home mort a la platja de Cubelles neguen les informacions que s'han publicat des d'aquest diumenge i asseguren que no va morir ofegat ni va patir cap indisposició. Expliquen que era un home amb bona salut, però subratllen que a la platja no hi havia cap bandera. A més, lamenten la falta de socorristes a les platges de Cubelles.

 

Segons l'alcaldessa del municipi, Rosa Fonoll, dos dies abans de la mort s'havia activat «un servei de vigilància marítima mentre no s'implanta el servei de socorrisme», que compta amb dues motos aquàtiques i un quad terrestre per atendre emergències. La falta de socorristes es deu al fet que el concurs per licitar el servei de salvament a les quatre platges del municipi va quedar desert. Es calcula que a partir del dia 15 de juliol, l'empresa que finalment ha agafat la concessió començarà a oferir el servei.

 

Manca de banderes que indiquin l'estat del mar

A més, a la falta de socorristes se li afegeix la manca de banderes que indiquin l'estat del mar, que Fonoll atribueix a un «descuit». Aquest diumenge, s'hauria hagut d'hissar la bandera vermella, ja que les condicions no eren apropiades per banyar-se i durant el matí es van atendre fins a 27 persones que no podien sortir de l'aigua.

 

Aquest diumenge s'hauria hagut d'hissar la bandera vermella | Cedida

 

La família demana respecte a les xarxes a tothom que opini sense conèixer les circumstàncies per evitar especulacions i comentaris fets amb mala intenció que puguin afectar els dos fills adolescents que ha deixat la víctima. Protecció Civil descriu en un comunicat que els fets van tenir lloc aquest diumenge a les 11.25 hores, quan un testimoni va trucar al 112 per alertar que havien tret un home inconscient a la platja de la Mota de Sant Pere. S'hi van desplaçar un helicòpter i dues ambulàncies del SEM que no van poder fer res per la seva vida.

 

L'Associació de Veïns de la Mota de Sant Pere lamenten la mort del banyista i demanen que l'Ajuntament «actuï amb més previsió». Destaquen que les platges de Cubelles acullen milers de banyistes diàriament i insten el consistori a fer una reunió formal durant els pròxims dies per tractar la seguretat.

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Successos