Mònica, apunyalada i tirada per la finestra: «M’ha matat! M’ha donat al cor!»

Els veïns la van trobar a terra després que l’agressor la tirés per la finestra
La Mònica va ser apunyalada pel seu marit a Salas de los Infantes, Burgos | EFE

 

 

Mònica, de 29 anys, va ser apunyalada pel seu marit i, quan va demanar ajuda per la finestra, la va empènyer. La jove va caure a terra en el pati interior de l’edifici, on la van trobar els veïns. «M’ha matat! M’ha donat al cor!», exclamava. Finalment, després de quinze minuts de sofriment, va perdre la vida. L’home de 39 anys, Biser, es va entregar a la Guàrdia Civil poc després.

 

Així ho ha revelat Constantino Ruiz, conseller d’Educació de Salas de los Infantes, Burgos, al diari ‘El Español’: «Hi ha una senyora al pati! L’han tirat per la finestra! És la Mònica!», va escoltar a les deu del matí d’aquest dilluns. A causa dels crits, va anar fins al lloc i va veure la Mònica rodejada d’un toll de sang. «Feia més d’una dècada que vivia al poble», diu Ruiz.

 

Una família molt estimada en el poble

La Mònica i el Biser vivien a Burgos, però eren de Bulgaria, on van tenir la seva primera filla quan ella només tenia 14 anys. Quan van arribar a Espanya, dos anys més tard, van tenir la segona. La família vivia en el poble i els veïns afirmen que s’havien adaptat a la perfecció. Ella sempre intentava participar en les activitats del poble. «Tenia un carisma especial», expliquen. A més, la jove era la primera suplent de la llista del PP a l’Ajuntament.

 

«Molts veïns li donaven diners perquè poguessin arribar a final de mes», explica el mateix veí. Qui diu també que amb les seves ajudes, les filles de 15 i 13 anys podien assistir a classes de cant, violí i guitarra a l’escola de música del poble. «La gran té una veu angelical», diu. A més, també els donaven roba i els ajudaven a trobar feina.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

La Mònica va intentar demanar ajuda per la finestra i el seu marit la va empènyer | EFE

 

Així, la Mònica va començar com a mestressa de casa i finalment va aconseguir un lloc de treball en un supermercat.  A més, en els seus temps lliures s’encarregava d’organitzar esdeveniments multiculturals, entre els quals també ensenyava a cuinar plans típics del seu país d’origen. «Treballava com una bèstia», diuen. Per la seva banda, Biser treballava en les brigades de neteja de l’Ajuntament, però feia uns mesos que estava a l'atur per problemes del cor.

 

La Mònica el va denunciar per maltractaments l’any 2011

Fa només uns dies, el 28 de juny, l’habitatge on vivia la parella es va incendiar. Segons una amiga de la Mònica, aquella nit havien quedat per anar a sopar juntament amb altra gent, però «no va dir res i va deixar de respondre’ns els missatges».

 

Des de llavors, diu que li van perdre la pista: «Ens vam assabentar que se n’havia anat a viure amb les seves filles a casa de la seva mare a Sant Leonardo de Yagüe, a Soria. No la vam tornar a veure per aquí». Encara que un altre veí explica que Biser sí que va continuar passejant-se pel poble: «Em vaig creuar amb el seu marit fa dos dies i tenia un braç embenat perquè s'havia cremat».

 

Pel que sembla, el 2011 la  Mònica va denunciar a la seva parella per maltractaments en resultar ferida per lesions després d'una discussió. No obstant això, no va continuar amb la denúncia i en el Jutjat va explicar que s'havia colpejat accidentalment, per la qual cosa es va arxivar el procediment. Aquest dilluns la jove va tornar per a recollir una mica de roba, trobant-se amb Biser, qui l'hauria apunyalat i tirat per la finestra quan intentava demanar ajuda.

 

 

 

També et pot interessar...