IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els familiars dels gihadistes del 17-A sospitaven de la seva actitud

Les investigacions han fet patent que, un cop es va fer pública la notícia dels atemptats, el cercle més pròxim dels joves ja s’imaginava que eren ells

Els terroristes de l'atemptat a Catalunya.
Els terroristes de l'atemptat a Catalunya. | Cedida

Continuen sortint a la llum noves informacions sobre els atacs de Barcelona i Cambrils, després que l’Audiència Nacional decidís aixecar part del secret de sumari dels atemptats que es van produir el 17-A.

Després de rastrejar i intervenir les comunicacions de diversos familiars i amics dels terroristes, les autoritats han descobert que molts d’ells sospitaven arran d’un canvi d’actitud que havien patit els joves durant els mesos previs als atacs, si bé és veritat que ningú es va atrevir a expressar els seus temors.

La germana dels Hychami: «L’Omar m’ha espantat»

És el cas, per exemple, d’una de les germanes de Mohamed i Omar Hychami, dos dels terroristes morts a Cambrils. Tal com explica TV3, aquesta va mantenir una conversa amb la seva cunyada on li deia que «l’Omar m’ha espantat» i manifestava la seva preocupació «perquè la manera com va sortir no era normal».

La resposta que li dona la seva cunyada és d’allò més colpidora: «Jo et dic que són ells, ja que les seves maneres últimament no m’agradaven». Unes hores després dels atemptats, durant la nit, la germana dels Hychami va provar de posar-se en contacte amb ells, però sense èxit, fet que li va portar a enviar un missatge en el qual considerava la possibilitat que Mohamed i Omar haguessin mort.

El cunyat dels Hychami va trobar una llista amb els noms dels atacants

Per la seva banda, el cunyat dels germans Hychami va descobrir l’existència d’una llista amb els noms de tots els que van participar en la perpetuació dels atemptats, uns dies després del 17-A. «Estava recollint les coses de Mohamed i vaig trobar una llista de tots els que han mort o participat en aquesta desgràcia», comença el testimoni, que prossegueix explicant que «han firmat i van posar el seu DNI, les dades... Tot».

Imatge d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fabricant els cinturons
Imatge d'Abouyaaqouab Aalla i Hichamy fabricant els cinturons | Cedida 

 

Malgrat la troballa, el cunyat d’Omar i Mohamed «em vaig espantar i la vaig llançar». En aquest sentit, expressa el següent: «Et juro que ho estava llegint i vaig agafar la llista i la vaig trencar i la vaig tirar al lavabo, i vaig dir que per què hauria de dir això».

Un familiar de Moussa Oukabir: «Aquest noi ha anat al paradís»

A més de tot això, les autoritats policials han localitzat un vídeo que va enviar Moussa Oukabir -un altre dels atacants morts a Cambrils- a les seves germanes, en el qual es detallava què passa quan mor un musulmà en aquestes circumstàncies. El que pretenia Oukabir, principalment, era que els seus familiars no sentissin llàstima un cop ell es trobés al ‘paradís’. Almenys, és on creuen que va anar Moussa alguns dels seus familiars.

«Fàtima, aquest noi ha anat al paradís»manifestava una persona del cercle íntim d’Oukabir, que considerava que «el que passa és que la gent no ho vol dir», però «si vas a la veritat, és la religió que va dir el profeta».

Malauradament, cap de les converses registrades o de les dades recollides han permès dur a terme cap detenció o extreure cap hipòtesi concloent, i la por que senten tots els familiars i coneguts dels atacants és palpable en cadascuna de les trucades intervingudes. Així que de moment, i fins que no es trobi alguna prova que pugui ser d’utilitat, seguiran existint diverses qüestions sense resposta en relació a aquest aspecte. 


Comentaris

envia el comentari