La Fiscalia demana presó immediata per a Oriol Pujol

Considera que així es complirà la «funció reeducadora» de la pena

La Fiscalia demana  presó immediata per a Oriol Pujol Ferrusola  per tal de complir la «funció reeducadora» de la pena. El ministeri públic ha sol·licitat l'ingrés a presó de l'exdiputat de CiU tenint en consideració que els fets pels quals se'l va condemnar pel cas de les ITV són de «naturalesa i gravetat».

El fill de Jordi Pujol va ser condemnat a dos anys i mig  de presó però ara la Fiscalia demana el seu ingrés immediat, després que Pujol Ferrusola demanés a través d'una petició que se suspengués el seu empresonament.

Presó pel cas de les ITV

Oriol Pujol Ferrusola va acceptar la pena de presó de dos anys i mig pel cobrament de comissions il·legals i haver utilitzat la seva  influència per afavorir diversos empresaris catalans, el conegut cas de les ITV. La sentència es va donar a conèixer el passat mes de juliol quan el fill de l'expresident de la Generalitat va reunir-se davant del Tribunal del Jurat.

Llavors es va arribar a un acord amb Fiscalia Anticorrupció i la magistrada Carmen Zabalegui, per tal d'evitar un judici popular. Ara, mesos després, la Fiscalia creu que per la «naturalesa i gravetat» dels fets pels quals se'l va condemnar, ha d'entrar a presó de forma immediata.

La Fiscalia contra la corrupció política i econòmica

Cal destacar que la Fiscalia anticorrupció no accepta la suspensió de la pena de presó al fill de Pujol, tot i que s'ha acollit al benefici de suspensió que es permet en els casos que la persona acusada no tingui antecedents i les condemnes no superin els dos anys de presó, per separat.

De totes maneres, segons ha apuntat la Fiscalia, no considera aquesta mesura, ja que Oriol Pujol va ser condemnat per delictes que estan relacionats amb la corrupció política i econòmica, lluita a la qual dona prioritat perquè és «una xacra per a la societat i un atac a l'estructura democràtica de qualsevol estat».

Les paraules de Pujol per evitar la presó

Pujol Ferrusola va al·legar que no podia ser empresonat perquè això «perjudicaria greument» al seu entorn familiar. A més perquè s'estava recomponent la seva vida familiar i laboral i havia de fer front al pagament dels estudis universitaris dels seus dos fills grans i pagar la hipoteca. També va al·legar la suspensió de la pena per haver reconegut els càrrecs que se l'acusaven i haver renunciat a tota activitat política.