Jutgen un home per violar una dona i disparar contra els Mossos a l'Alt Empordà

La víctima era la cuidadora que havia contractat per fer-se càrrec del seu sogre

L'Audiència de Girona l'ha condemnat a 14 anys de presó
L'Audiència de Girona  | Europa Press

L'Audiència de Girona ha començat avui a jutjar un home acusat de violar la cuidadora del seu sogre a més d'atrinxerar-se amb ella al seu domicili i disparar contra alguns agents dels Mossos quan estaven intentant fer que sortís amb la dona de casa. Els fets van succeir a la localitat gironina de Ventalló.

«Li havia trencat el telèfon, l'havia tancat a casa... és evident que quan es produeixen els fets aquesta senyora es trobava indefensa i no podia presentar oposició», ha declarat l'advocat assegurant que l'home era plenament conscient del que feia. A més, l'acusació particular afirma que «va existir una intimidació». L'acusat s'enfronta a 26 anys de presó i 10 més de llibertat vigilada.

Va fer-li tocaments i després la va violar

Els fets van succeir el passat 6 de desembre de 2017. L'home havia anat a recollir a la víctima per portar-la a la casa on havia de cuidar del seu sogre, feina per la qual havia estat contractada. En un primer moment la dona hi va acudir amb una amiga, l'acusat els va ensenyar la casa i després va portar l'amiga a casa seva. Després d'això va tornar a la casa, on la cuidadora ja s'havia quedat per començar a treballar.

Quan va arribar la nit i la dona va posar el sogre de l'acusat a dormir, l'home va dir-li que era el torn de «cuidar-lo a ell», això mentre, amb una mà, tocava «la pistola que portava a la butxaca». Immediatament després va trencar-li el mòbil, va desconnectar els telèfons de la casa i no va deixar-la sortir de la casa, ja que va tancar totes les portes amb clau.

Després d'haver-se posat a dormir va ser quan tot va començar a succeir. Segons la víctima abans l'havia obligat a fer-li un massatge i també una dutxa, però de matinada va ser quan va començar a fer-li tocaments. Va ser el dia següent al matí quan la va violar, tot això amenaçant-la amb la pistola que no va deixar en cap moment.

Va ser la parella de la víctima qui va alertar a la policia després de no haver sabut res d'ella en tota la nit. Els Mossos van acudir llavors al domicili on havien tingut lloc els fets i quan l'home els va veure els va disparar, deixant ferit un dels agents. A més, va fer que la dona sortís al balcó mentre l'apuntava amb una pistola al cap. Finalment, però, es va acabar entregant.

La fiscalia demana 26 anys de presó

Per tots els fets succeïts, la fiscalia ha demanat per a ell una condemna de 26 anys de presó per delictes de detenció il·legal, agressió sexual, atemptat contra l'agent de l'autoritat i aflicció per tracte degradant. A més, es demana que no es pugui apropar a la víctima a menys de 200 metres durant 24 anys i un cop fora de la presó, 10 anys més de llibertat vigilada.


Comentaris

envia el comentari