URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Jordi Pujol fill va cobrar 6,7 milions en comissions a constructores

Fins ara es pensava que la quantitat de diners que havia cobrat era més baixa, de 900.000 euros

Jordi Pujol Ferrusola davant l'Audiència Nacional
Jordi Pujol Ferrusola davant l'Audiència Nacional | ACN

El presumpte frau dels Pujol en els seus ingressos d'empreses constructores va ser molt més elevat del que es pensava en un principi. Així ho ha determinat l'Agència Tributària, segons una informació del diari 'Vozpópuli'. El digital ha accedit al tercer informe de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) -d'Hisenda- sobre el 'cas Pujol'.

  

Es tracta d'un informe elaborat per l'organisme i enviat al jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata. En ell es determina que la quantitat de diners real defraudada entre els anys 2004 i 2008 va ser molt més elevada del que havia determinat abans el segon informe: 6,7 milions en comptes de 900.000 euros.

Cobrava mitjançant factures fictícies

Les empreses de les quals es va cobrar van ser nou constructores: Copisa Construcción Pirenaica, Brantridge Holdings, Novensauro Inmobles, Simper Office, Hotel Glories, Construcciones Materiales y Pavimentos Inmobiliaria, New Piave Seis, Famguesa i Emte.

Cal mencionar que els Pujol van rebre les comissions il·legals utilitzant les empreses Project Marketing CAT SL i Iniciatives Marketing i Inversions (Imisa). En aquestes dues companyies, Jordi Pujol Ferrusola i la seva exparella, Mercè Gironès Riera, tenien una participació del 100%.

Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola | Blogger

 

A més, l'informe de l'ONIF determina que «les factures expedides per les mercantils Iniciatives Marketing i Inversions (Imisa) i Project Marketing CAT SL són sempre posteriors als contractes, escriptures o altres documents en què es materialitza el negoci en el qual hauria fet de mitjancer Jordi Pujol fill, però no s'ha trobat cap menció sobre la seva participació».

De fet, els propietaris de les empreses que van fer els pagaments no sabien de la participació de Jordi Pujol fill en les operacions de les quals va cobrar comissions. Asseguren també que no saben amb quina persona de la seva empresa feia els negocis Ferrusola.

Pujol gestionava possibilitats de negoci

De vegades l'actuació de Pujol es limitava només a fer trucades, segons ha determinat l'ONIF, motiu pel qual, les seves accions no quedaven reflectides en cap lloc. «Limitant-se aquell a executar una gestió personalista, limitada a simples trucades telefòniques en les quals informava sobre possibilitats concretes, no necessitant per això treballador algun ni seu social».

Precisament per això, cap de les empreses ha pogut aportar documents on es pugui veure la seva feina com, per exemple, «correus electrònics, justificacions de l'experiència professional de Jordi Pujol Ferrusola en cadascuna de les matèries, despeses, informes d'avanç, etc».


Comentaris

envia el comentari