Macroperatiu de la Guàrdia Civil contra la prostitució i el tràfic de persones a Girona

Es preveu que detinguin unes 30 persones a tot l'Estat, 15 de les quals a Catalunya | La Guàrdia Civil ha pogut alliberar diverses noies retingudes il·legalment a la Jonquera

La Guàrdia Civil ha iniciat aquest matí un important operatiu a tot l'Estat contra el tràfic de persones i la prostitució.  En el marc d'aquesta operació, que és d'àmbit internacional, s'han fet escorcolls en quatre punts de la Jonquera, a l'Alt Empordà, en un important desplegament d'unitats de la policia. Des de primera hora, al voltant de les set del matí, un helicòpter de la Guàrdia Civil ha sobrevolat el municipi per donar suport a les unitats terrestres.

Dels vuit escorcolls que s'estan fent a tot l'Estat, quatre són els de Girona i concretament en aquest municipi fronterer. Hi han participat unitats del Grupo de Reserva y Seguridad (GRS) de la Guàrdia Civil amb un important desplegament donant suport als investigadors de la Unidad Central Operativa (UCO), vinguts des de Madrid, des d'on s'ha dirigit la investigació.

Una banda que portava dones per obligar-les a prostituir-se

Segons ha pogut saber CatalunyaDiari, l'epicentre de la investigació és la Jonquera però la xarxa que avui s'ha volgut desarticular operava a escala internacional. Ara per ara no hi ha més dades de l'operatiu, que està sota secret d'actuacions a l'espera de novetats de la Guàrdia Civil. Des del cos s'ha assegurat que es tracta d'una operació important i que es farà una roda de premsa per explicar-ne els detalls.  La banda portava dones de països tercers i després quedaven a l'Estat on eren obligades a prostituir-se.

Una trentena de detinguts i diverses dones alliberades

Entre els punts que s'han escorcollat hi ha el polèmic bloc ocupat del carrer Lluís Companys de la Jonquera. Els agents s'han emportat almenys un detingut pels volts de les deu del matí i també han tret diverses dones que haurien estat víctimes de la xarxa d'abast internacional.

La Guàrdia Civil ha informat que s'han pogut alliberar diverses dones que havien sigut víctimes d'aquesta banda internacional. La policia també s'ha emportat documentació dels punts que s'han escorcollat. Segons ha informat la Guàrdia Civil, està previst que es facin una trentena de detinguts a tot l'Estat, dels quals una quinzena es podrien fer a les comarques gironines. L'operatiu està previst que s'allargui durant tot el dia en aquest municipi on hi ha diversos grans macroprostíbuls aprofitant el pas de la frontera.