Els Mossos investiguen una presumpta contractació irregular al CTTI

Suposadament, es tractaria d'una contractació de serveis informàtics realitzada per un exalt càrrec del Govern

Agents dels Mossos d'Esquadra han entrat aquest matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) per investigar una presumpta  contractació irregular de serveis informàtics  suposadament feta per un exalt càrrec del Govern, segons ha informat la periodista de la cadena SER, Anna Punsí. L'Àrea de delictes econòmics del cos de seguretat és la que està investigant els fets.

Segons la informació de Punsí, agents dels Mossos estarien investigant aquesta contractació irregular d'un antic alt càrrec del Govern que utilitzava per la creació de pàgines webs oficials. Segons s'ha dit,  els encàrrecs es feien de forma fraccionada, en contractes de menys de 15.000 euros. D'aquesta forma s'aconseguia rebaixar el cost i evitar, així, haver de fer un concurs públic.

Aquesta vegada, doncs, la intervenció al CTTI no s'ha fet per cap tema relacionat amb el procés independentista o l'1-O com ja havia passat en ocasions anteriors, sinó per possibles irregularitats en temes de contractació.

El franctirador que volia matar Sánchez va treballar al CTTI

El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació torna a ser, així, protagonista després que ja se'n parlés fa molt poc temps quan va sortir a la llum que l'home que estava disposat a matar el president espanyol, Pedro Sánchez, va treballar allà, tot i que no a les oficines.

Segons es va poder saber, el franctirador hauria utilitzat la seva feina allà per  passar informació a la Guàrdia Civil sobre l'organització de l'1-O. Ell va ser un dels vigilants de seguretat de l'edifici fins al 21 de desembre de l'any passat.

Mentre treballava al CTTI, hauria capturat diverses imatges de les càmeres de videovigilància per enviar-les a persones de l'entorn de la Guàrdia Civil. Quan es va conèixer aquesta nova informació es va començar a investigar quina va ser realment la seva vinculació amb l'1 d'octubre i amb el cos de seguretat nacional en aquells moments.