Ferida greu una persona per una allau de neu a Baqueira-Beret

Els fets han passat a la cara nord de la zona de la Vinyeta de la Vall d’Aran i la víctima, que ha estat traslladada a l’Hospital de Vielha, es torbava en un lloc fora de les pistes d’esquí

Imatge d'una de les pistes de Baqueira Beret | CatalunyaDiari.cat

Una persona ha resultat ferida greu a la Vall d’Aran a causa d’una allau de neu. Els fets han tingut lloc aquest dissabte a la zona de la Vinyeta de Baqueira-Beret i es dona la circumstàncies que la víctima, que ha estat traslladada a l’Hospital de Vielha, es trobava justament en un punt fora de les pistes d’esquí.

En el rescat hi ha participat els Pompièrs d’Aran, la unitat de muntanya dels Mossos d’Esquadra i els pisters de Baqueira, mentre que un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat la persona fins a l’hospital. La víctima ha estat localitzada en tan sols 10 minuts, després que l’avís es rebés a les 11:00h del matí.

Cap de setmana amb risc d’allaus molt elevat al Pirineu

Protecció Civil ja va alertar divendres que el risc d’allaus era molt elevat a tot el Pirineu, però especialment a la Vall d’Aran. Les fortes nevades d’aquesta setmana que han deixat més de 80 centímetres coincideixen amb el sol i la bonança aquests dies, cosa que fa incrementar de forma clara aquest perill.

Concretament, gran part de la serralada es troba al nivell 3 de risc d’allaus sobre 5, mentre que aquesta xifra augmenta fins el nivell 4 a la Vall d’Aran. Els experts estan provocant allaus controlades a diversos punts del Pirineu per tal de garantir la seguretat de les pistes i reobrir ports que s’havien quedat colgats de neu.

En aquest sentit, les autoritats demanen extremar les precaucions a tothom que faci activitats a la zona del Pirineu, especialment si es duen a terme fora de pistes, ja que el perill és molt més elevat degut a la fragilitat d’un terreny molt nevat i encara verge, ja que els experts no han dut a terme les mesures de seguretat en aquests punts.


Comentaris

envia el comentari