Una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Salou, al Tarragonès

Una noia cau en una cala de la Costa Brava i acaba amb ferides de molta gravetat

L'han traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona

Una jove ha resultat ferida de gravetat aquest diumenge a la tarda a la Cala del Molí de Sant Feliu de Guíxols, a la comarca del Baix Empordà. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, a les 15.14 hores han estat alertats d'un accident en aquest indret, una zona molt freqüentada per banyistes i petites embarcacions de lleure.

Tot i que les primeres informacions indicaven que una barca particular duria la noia fins al port, els Bombers han optat per anar fins a la cala acompanyats dels Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) davant d'indicacions contradictòries.

Allà hi han trobat diverses persones que intentaven ajudar la ferida però que no s'atrevien a mobilitzar-la. Per la qual cosa, han estat els efectius els que l'han estabilitzat i traslladat amb helicòpter fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona. A l'operatiu de rescat també hi ha, col·laborat les policies locals de Sant Feliu i Castell-Platja d'Aro.

A banda d'aquest operatiu, els Bombers han hagut d'intervenir en 12 rescats més aquest diumenge, amb la qual cosa ja n'han efectuat 1.211 aquest any.

Nou succés a les platges empordaneses

Un home de 72 anys ja va morir el passat dissabte, 14 d'agost, a la tarda a la platja de Riells de l'Escala (Alt Empordà).

Segons va informat Protecció Civil, els serveis d'emergències van rebre a les 18.10 hores l'avís que els socorristes de la platja l'havien tret de l'aigua. Deien que l'home s'estava ofegant i s'havien activat dues unitats terrestres i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques i efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil.

El SEM va seguir amb les maniobres de reanimació que havien començat els socorristes, però no van poder salvar la vida de la víctima, de nacionalitat francesa. A la platja hi onejava la bandera verda i el difunt és la catorzena víctima mortal en platges catalanes des que va començar la campanya d'estiu.