Una dona ferida greu per l’impacte d’un llamp al Vallès Oriental

Els fets han passat al municipi de Sant Antoni de Vilamajor aquesta tarda enmig del fort aiguat que queia. La víctima ha estat traslladada a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona
Les tempestes d'aquesta tarda han anat acompanyades de molts llamps i trons | @collmeteo

 

Una dona de 43 anys ha resultat ferida greu a causa de l’impacte d’un llamp a Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental, segons informa Protecció Civil. Els fets han tingut lloc aquesta tarda enmig dels forts aiguats torrencials que han caigut durant les últimes hores a moltes comarques de Barcelona, especialment al Vallès i a la Catalunya Central. La víctima ha estat traslladada per Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, on està ingressada amb pronòstic greu.

 

 

A més d’aquesta greu incidència, els Bombers han hagut d’atendre més de 200 serveis per problemes derivats per les fortes tempestes, la majoria per inundacions de baixos i soterranis i bassals en diverses vies. Entre les incidències, destaques diverses esllavissades que han provocat el tall de les carreteres BP-1103 a Marganell i de la BP-1121 a Monistrol de Montserrat, municipi on ha plogut més avui de tot Catalunya amb fins a 51 l/m². També hi ha hagut afectacions en algunes línies de Renfe.

 

 

Aiguats torrencials d’estiu

Les fortes tempestes d’aquesta tarda a les comarques de Barcelona han anat acompanyades de fortes ventades, calamarsa, pedra, molts llamps i trons i uns autèntics aiguats torrencials caiguts en poca estona que han provocat totes aquestes incidències que comentàvem. Les tempestes han començat a la Catalunya Central i han anat avançant cap al sud fins a escombrar el prelitoral i litoral barceloní amb un cel molt fosc.

 

 

Arbres caiguts, carrers inundats, molts objectes tombats per la força del vent i nombroses incidències en un moment de la tarda en què la gent estava al carrer o sortint de treballar que han generat moments de caos a l’àrea metropolitana de Barcelona. Uns ruixats que estaven previstos inicialment per aquesta tarda, però no es preveia aquesta força tan espectacular. Tot plegat ja és història i la calma tornarà les properes hores.