Santa Bàrbara Rocafort

Un ferit en explotar una caixa de coets i la imatge de Santa Bàrbara trencada en una cercavila de Rocafort

En explotar la caixa de coets, quatre hòmens es van espantar i van soltar l'anda de Santa Bàrbara

Un membre de la Confraria de Santa Bàrbara de Rocafort, en la comarca de l'Horta (València), ha resultat ferit amb cremades en les cames i els braços en explotar una caixa de coets durant una cercavila este diumenge, tot i que ja ha rebut l'alta hospitalària.

L'incident es va produir el diumenge passat per la nit en el trasllat de la imatge de Santa Bàrbara, en explotar la caixa a on es guarden els coets que tiren amb pinces els confrares en el carrer anterior al lloc a on acaba el recorregut, pel que estava pràcticament buit, segons ha relatat l'alcalde, Guillermo José Gimeno.

El ferit, que va patir cremades en el 13% del seu cos, en concret en cames i braços, ja que els portava descoberts, va ser atés per l'ambulància desplaçada amb motiu dels actes pirotècnics i, posteriorment, va participar en el sopar de la confraria. Al matí següent, va acudir a l'hospital La Fe de València, a on ha estat ingressat dos dies, fins a este dimecres.

Este home, d'entre 42 i 43 anys, havia fet el curs de formació corresponent i és una persona experimentada en estes qüestions. Gimeno ha destacat que no va haver-hi més ferits i els actes van continuar amb el sopar previst i la 'cordà'.

En explotar el calaix,  altres quatre membres de la confraria que estaven portant l'anda amb la imatge de Santa Bàrbara, es van espantar i la van soltar. En caure a terra, la imatge es va partir el braç, encara que ja ha sigut reparada, segons l'alcalde. Gimeno ha afegit que esta cercavila es porta fent des de fa 48 anys i des de ja fa prou són els confrares els qui s'encarreguen d'esta festa.

També pots llegir...