Dos vehicles del SEM aparcats amb els llums encesos

Ferit greu un treballador a les obres del túnel de les Glòries de Barcelona

L'home ha estat traslladat a l'hospital

Un home ha resultat ferit greu aquest dissabte arran d'un accident laboral a les obres del túnel de la plaça de les Glòries, a Barcelona. Dues unitats del SEM s'han activat i l'individu ha estat traslladat a l'Hospital del Mar. Hores d'ara, no se saben més detalls sobre l'accident ni sobre l'evolució del treballador ferit.

Més notícies de successos a Barcelona: Desarticulat a Barcelona un grup que estafava ancians amb falsos donatius a una ONG

En un altre ordre de coses, però encara en la crònica de successos a Barcelona, Mossos de la Unitat d’Investigació d’Horta-Guinardó han desarticulat un grup criminal. La banda actuava a Barcelona i rodalies i tenia com a víctimes principals persones vulnerables d’edat avançada a qui estafaven fent-se passar per membres d’una ONG.

Fins al moment, s’han detingut cinc integrants del grup, que estaria integrat per un total de 12 membres. Se’ls atribueix 46 fets des de finals de 2020. Els estafadors aturaven la víctima pel carrer i, amb l’excusa de demanar un donatiu, obtenien les dades de la seva targeta amb les quals després feien compres de forma fraudulenta.

D’aquesta forma van estafar més de 26.000 euros i van intentar, sense aconseguir-ho, fer compres de fins a 25.000 euros més. En total, s’han resolt un total de 46 fets i s’han investigat més de 500 transaccions fraudulentes en establiments on-line amb les targetes de les víctimes. Els moviments daten d’entre els mesos de setembre del 2020 i abril del 2021.

L’octubre del 2020 els Mossos van tenir coneixement de diverses denúncies per estafa. Les víctimes, persones vulnerables d’edat avançada, manifestaven que havien rebut càrrecs fraudulents en compres a internet en les seves targetes de crèdit. Unes targetes que ni havien perdut ni els hi havien sostret i que en cap cas utilitzaven per fer compres a internet.

Amb les gestions durant més de 6 mesos, es va poder determinar que els autors dels fets formaven part d’un grup criminal que es dedicaven a obtenir les dades de les targetes de les víctimes. Ho feien fent-se passar per treballadores d’una ONG per a posteriori realitzar compres massives per internet.