Estat en què ha quedat el primer vagó del tren de Rodalies a causa de la topada amb l'arbre

Almenys 12 ferits en l'accident d'un tren de Rodalies que ha xocat contra un arbre

En el comboi accidentat hi viatjaven 230 passatgers

Almenys 12 persones han resultat ferides lleus després que un tren de Rodalies, amb 230 passatgers, hagi topat contra un arbre caigut a la via que uneix Sils i Caldes de Malavella. Segons ha informat Renfe, els fets han tingut lloc poc abans d'un quart de cinc de la tarda i l'incident ha obligat a interrompre la circulació per les dues vies. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat 8 unitats terrestres i un helicòpter.

El tram afectat correspon a les línies R11 i RG1 i la companyia ferroviària ha enviat diversos autobusos per tal d'evacuar els viatgers que hi havia al tren accidentat. En aquest sentit, aquesta maniobra ha comptat amb la col·laboració d'efectius dels Mossos d'Esquadra i d'una dotzena de dotacions dels Bombers de la Generalitat, ja que la zona on s'ha produït l'incident és de difícil accés.

Així mateix, Renfe ha explicat que està previst establir un servei alternatiu per carretera entre Maçanet i Girona per tal de donar servei als viatgers de Rodalies mentre no es resolgui la incidència, que ha afectat principalment la catenària de la via ferroviària. A causa de l'accident, Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat en fase d'alerta.

Segon accident en tres setmanes a la xarxa ferroviària gironina

En aquest sentit, tècnics d'Adif s'han desplaçat fins al lloc dels fets per tal de determinar la causa de l'accident i iniciar les tasques de reparació dels danys que ha patit la infraestructura de manera immediata.

El d'aquest dilluns és el segon accident d'aquestes característiques a les comarques gironines durant el mes d'octubre, ja el passat dia 4 un comboi va xocar contra unes branques, tot i que en aquest cas no es van produir ferits.

Una dona cau accidentalment a les vies del tren de l'estació de Sants de Barcelona

D'altra banda, aquest diumenge a la nit una dona va caure accidentalment a les vies del tren de l'estació de Sants de Barcelona. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana de Barcelona va participar en el rescat i en la primera assistència a l'accidentada amb un metge fora de servei. La dona va resultar ferida lleu.

Segons ha explicat el SEM, que va actuar una unitat terrestre, els fets van tenir lloc després de les onze de la nit i la dona ferida, després de ser estabilitzada, va ser traslladada a l'Hospital Sagrat Cor.