Pla general de les Illes Medes

Recerca activada a les Illes Medes: busquen un home desaparegut

Salvament Marítim i la Guàrdia Civil estan fent un dispositiu de recerca

El litoral de la costa catalana viu un moment molt complicat des d'aquest diumenge. La desaparició d'una persona ha obligat la mobilització de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim, que l'estan buscant. L'incident ha desplaçat els serveis d'emergències i rescat marítim fins a la zona de les Illes Medes.

Mobilització per una desaparició a les Medes

Inquietud a la costa de l'Estartit, al Baix Empordà, des de les sis de la tarda d'aquest passat diumenge. En aquest moment va ser quan es va rebre la trucada d'una persona al servei d'emergències.

Una persona trucava explicant que el seu acompanyant es va llençar a l'aigua des d'una embarcació. Un cop era al mar, va veure que no sortia després d'afonar-se. Davant d'aquest incident, va decidir trucar al 112 per informar.

A la recerca que es va activar en aquest indret de la Costa Brava hi havia un helicòpter, el qual va començar la recerca sense èxit. Aquest matí, s'ha iniciat una recerca molt més intensa. Salvament Marítim i el grup d'especialistes d'activitats subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil han iniciat un dispositiu per intentar localitzar-lo.

Enguany, a la comarca del Baix Empordà, s'han fet 16 recerques i rescats en medi marítim, segons les dades de salvaments al medi natural dels Bombers de la Generalitat.

Més de 1.600 rescats al medi natural aquest 2021

Les sortides al medi natural han provocat moltes mobilitzacions dels serveis d'emergències durant aquest 2021. En concret, en totes les tipologies que divideix els rescats del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, se'n sumen 1.644 —dades fins al dimarts 18/10/2021. 

Aquest any, per sobre de totes hi ha els rescats fets a muntanya amb un total de 1.063 actuacions. Seguit d'aquest, hi ha les mobilitzacions fetes per la recerca de persones perdudes. 

En casos com aquest de l'Estartit, els Bombers de la Generalitat han participat en 110 recerques i rescats en medi marítim. Així mateix, en rius, barrancs o llacs, és a dir, medi fluvial, el cos ha fet 89 salvaments. Finalment, on menys actuacions han fet és en coves i pous, on només se n'han comptabilitzat 8.