Un home lligat de mans després de ser detingut

Surrealista: Simula el seu propi segrest i els Mossos l'acaben enxampant al bingo

Els fets van tenir lloc a Badalona i la dona, la suposada víctima, va demanar 6.000 de rescat

Els Mossos d'Esquadra han informat aquest diumenge, dia 24 d'octubre, de la detenció d'una dona per simulació de delicte i extorsió cap al denunciant. I és que la dona en qüestió, de 47 anys i nacionalitat espanyola, va simular el seu propi segrest, demanant fins i tot un rescat de 6.000 euros. L'arrestada, però, no comptava amb la possibilitat que els Mossos descobrissin el seu engany, enxampant-la jugant tranquil·lament una partida al bingo.

Simula el seu propi segrest i demana 6.000 euros de rescat

Tot plegat es remunta al passat 4 d'octubre. Aquell dia, el marit de la dona es va presentar a la comissaria dels Mossos de Badalona per denunciar que havia rebut diverses comunicacions a través del telèfon mòbil. En elles la suposada víctima l'informava del segrest i de les condicions per poder-la alliberar en vida: pagar 6.000 euros.

Els agents de la comissaria badalonina van iniciar les gestions per aclarir els fets. Al cap d'unes hores, la dona continuava sense aparèixer. Davant d'aquesta situació, els mateixos agents van contactar amb els especialistes de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions perquè es fessin càrrec de la investigació. 

La Unitat Central de Segrestos i Extorsions va tractar el cas com a segrest, posant en marxa diverses accions i dispositius de recerca de la persona suposadament segrestada. També van informar l'Autoritat Judicial amb caràcter d'urgència.

A mesura que la investigació anava avançant, els Mossos van acabar comprovant que la persona que teòricament estava privada de llibertat, en realitat no estava segrestada. De fet, van descobrir que la suposada víctima havia pogut accedir a part dels diners que la seva parella havia pagat en concepte de rescat. 

Això els va portar a tirar del fil, fins que finalment els mateixos investigadors la van acabar localitzant. Es trobava sana i estalvia en una sala de jocs d'atzar, jugant tranquil·lament una partida de bingo.

Gràcies a tota la informació recollida, els agents van procedir a detenir la dona, acusant-la de simulació de delicte i extorsió cap al denunciant. Es tracta d'una dona de 47 anys i de nacionalitat espanyola. Després de declarar sota tutela del magistrat coneixedor de la causa, va ser posada en llibertat amb l’obligació de comparèixer al jutjat quan l’autoritat judicial així ho requereixi.

Simular el propi segrest per aconseguir diners, una pràctica «recurrent»

Els mateixos Mossos d'Esquadra han explicat que no és la primera vegada que es troben en situacions de segrestos ficticis. Segons la policia catalana, cada any hi ha casos d'aquest, en el qual les falses víctimes volen «obtenir diners per afrontar deutes o satisfer les seves necessitats». Fins i tot, aquest engany s'ha utilitzat per amagar absències poc justificables.

Els Mossos recorden que, en casos de segrestos, s'hi aboquen nombrosos recursos humans i materials. Per tant, són simular-ne un no és bona idea, ja que s'acaben «desmuntant la versió facilitada per la suposada víctima». A més, la policia catalana també adverteix que denunciar un fals segrest és una acció tipificada pel Codi Penal, que pot acabar comportant investigacions i detencions.