Un vehicle dels Mossos d'Esquadra de nit

Un jove de 20 anys, detingut per un atac homòfob a Barcelona

L'assalt del qual l'acusen els Mossos es va produir el dijous passat al districte de Ciutat Vella

Un jove de 20 anys ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor d'un atac homòfob i un intent de robatori amb violència aquesta mateixa setmana a Barcelona. L'arrestat compta amb 16 antecedents i ara se l'acusa de tres delictes. Aquests són intent de robatori amb violència i intimidació, lesions lleus i un altre contra l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques.

Un jove de 20 anys, detingut pels Mossos per un atac homòfob

Tot plegat es remunta a la nit de dijous passat, dia 21 d'octubre. Als volts de les 23.55 hores, un home va assaltar-ne un altre al carrer dels Assaonadors, situat a la zona del Born, al districte de Ciutat Vella de la capital catalana. 

En l'assalt, l'atacant va proferir insults homòfobs a la víctima, mentre intentava robar-li el mòbil i els diners que duia. L'agressor, fins i tot, va arribar a provocar-li ferides lleus, però per sort, la víctima va poder fugir del lloc dels fets i presentar-se a la policia per denunciar l'atac.

El denunciant va facilitar la descripció de l'assaltant, afirmant que coneixia l'agressor de veure'l altres vegades pel barri. Amb aquesta informació, els agents dels Mossos d'Esquadra van fer la recerca pertinent per localitzar-lo. Finalment ho van aconseguir, detenint l'acusat ben a prop del lloc on es va produir l'atac.

El presumpte agressor detingut compta amb un llarg currículum d'antecedents

Tal com han informat els Mossos d'Esquadra, el jove de 20 anys detingut compta amb diversos antecedents delictius. Concretament, té 16 antecedents previs relacionats bàsicament amb robatoris amb intimidació.

Aquesta vegada, a banda de l'intent de robatori amb intimidació, també se l'acusa d'altres delictes. Concretament, els Mossos d'Esquadra el van detenir per un intent de robatori i un delicte de lesions lleus. Però, a més a més, també se l'acusa d'un delicte contra l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques.

El mateix cos dels Mossos d'Esquadra ha informat a les xarxes socials sobre la detenció. «Detenim un jove de 20 anys per un atac homòfob la nit de dijous a Ciutat Vella (BCN). L’agressor, amb diversos antecedents, va assaltar la víctima al carrer i va intentar robar-li sense èxit», explicava la policia catalana.