Imatge general del Port de Barcelona

Ensurt al Port de Barcelona: un ferit lleu a causa d'una fuita en una empresa química

Els fets han tingut lloc aquesta passada nit al moll d'inflamables

Ensurt aquesta passada nit al Port de Barcelona després d'una fuita de producte químic que s'ha produït aquesta passada nit a l'empresa TMA Planta Marpol, al moll d'inflamables de la infraestructura barcelonina. En aquest sentit, arran de l'incident, una persona ha resultat ferida lleu, segons ha informat Protecció Civil en una piulada a la xarxa social Twitter.

Els fets, segons ha explicat l'empresa —dedicada a la gestió de residus—, han tingut lloc poc abans de les nou de la nit quan arran d'una fuita de clor s'ha generat fum a l'interior de la nau. El personal que en aquell moment hi treballava ha sortit immediatament a l'exterior —tot i que una persona ha resultat ferida per inhalació de fum— i s'ha activat el Pla d'Autoprotecció (PAU).

Així mateix, Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per risc químic Plaseqcat en fase d'alerta. Els Bombers de Barcelona han desplaçat al lloc dels fets fins a 13 dotacions, que han treballat per normalitzar la situació i han comprovat que el fum provocat pel clor ha quedat restringit a l'interior del magatzem i que no hi ha hagut cap afectació exterior.

Perímetre de seguretat de 100 metres al voltant de l'empresa

El cos d'emergències municipal ha informat que les mesuracions de clor han donat positiu, tot i que Protecció Civil ha manifestat que la quantitat de la substància no era molt gran. Per la seva banda, el Port de Barcelona també ha activat la fase d'alerta del seu PAU. Per tal de contenir la incidència, s'ha fet un perímetre de seguretat al voltant de l'empresa de 100 metres.

A més, a petició del personal de Bombers de Barcelona, s'ha demanat el confinament de l'empresa adjacent, Quimidroga. Així mateix, Protecció Civil ha recomanat tancar portes i finestres dels habitatges en cas que a la zona on s'ha produït l'incident els veïns notessin molèsties pel fum. Totes les alertes han quedat desactivades durant la nit quan s'ha recuperat la normalitat.

En aquest sentit, fins al lloc dels fets també s'han desplaçat diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que s'han encarregat d'atendre la persona afectada lleu a conseqüència de l'accident.