Montaje del incendio y una foto del chico

Els somnis trencats de Marco, l'espanyol atrapat en un incendi: «Va ser angoixant»

Marco Álvarez va viure de primera mà un incendi a Nova Orleans que gairebé li costa la vida

Marco Álvarez és un jove que viu i estudia a Nova Orleans, als Estats Units. Després de mudar-s'hi ja fa quatre anys, el jove ha perdut tot el que tenia en un incendi.

El malagueny estudia a la International Business mentre que practica natació, la seva gran passió.

Fa uns dies, va viure un incendi brutal al domicili que compartia amb tres companys més. «Sembla que la causa va ser una fallada elèctrica, la tercera planta ha quedat devastada». 

Dijous passat, el malagueny, que pateix una pericarditis, es va quedar a casa tranquil·lament perquè tenia febre i malestar general. «Estava molt malalt i me'n vaig anar a dormir aviat. No tenia forces», revela Álvarez a 'El Espanyol'.

Al voltant de les 03:00 hores, va sentir un dels seus companys de pis tornar de festa i va baixar a parlar amb ells, ja que no podia dormir. El seu company i un amic es van quedar adormits al sofà i se'n va tornar a dormir.

Una hora després, va escoltar l'alarma d'incendi. «Un núvol de fum negre es va abalançar sobre mi. No veia res a deu centímetres, no entenia res i vaig decidir baixar corrent», confessa el jove.

«Van ser minuts d'angoixa i desesperació. Crèiem que moriríem»

Quan va poder arribar a la planta baixa, va veure el seu company i l'amic sortir corrent cap al jardí. Van començar a demanar ajuda i cinc dels veïns, tots espanyols, van cridar els bombers.

«Mentrestant, jo vaig intentar entrar a casa per si els meus dos companys havien tornat de la festa i no s'havien despertat. En cas de ser a dalt, s'haurien mort», explica el jove.

Foto de el jove
El malagueny Marco Álvarez és un apassionat de la natació | cedida
 

Marc volia recollir les seves pertinences, però el foc estava molt avançat i no podia pujar a la seva habitació. El malagueny plorava desconsolat i afirmava que «és una cosa indescriptible».

«Van ser minuts d'angoixa i desesperació. Crèiem que moriríem. Mentre venien els bombers, estàvem estirats a terra sense saber què fer, plorant, i va ser un disgust terrible», apunta.

La pitjor part va ser quan l'altre company de pis, Alfred, «va trencar la finestra d'un cop de puny i va aconseguir arribar a la teulada». Els efectius el van poder rescatar i va ser un miracle que estigués viu després d'inhalar tant fum. «Els bombers se'l van emportar d'urgència i encara està a l'hospital», explica.

  • ET POT INTERESSAR: Mor Paquita en un incendi a casa provocat per la seva neboda
  • L'AUTOR RECOMANA: Carles, el bomber de 44 anys i amb dues filles mort en acte de servei

De camí a l'hospital, Armando, l'altre company de pis, va aparèixer. «Agraeixo a Déu que es quedés aquella nit una estona més de festa. Durant 45 minuts vaig pensar que havia mort, és un dels meus millors amics aquí», confessa emocionat.

Marco Álvarez treu la part positiva de l'incendi que va destrossar casa seva

Malgrat l'incendi, tots han sobreviscut i assegura que «les despeses materials van i venen, però la vida no». Al seu torn, han creat una pàgina de GoFundMe on han arribat a recaptar 20.000 dòlars. «No podem estar més agraïts, ho necessitem», explica.

A més de roba, «una altra compra que farem aviat serà un ordinador, primordial en un sistema educatiu en línia com és el nord-americà. El meu mòbil, no sé com, el vaig trobar intacte entre les meves coses, totalment calcinades», diu Álvarez.

«Amb medicació i molta positivitat m'acabaré recuperant i podré tornar a nedar, que quan estic malalt no puc fer-ne», conclou.

El vídeo de Félix, desaparegut després d'una cita: Per fi saben què li va passar: