Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de Fernando

Fernando apareix esquarterat en un abocador: què va passar i on és el seu cosí

La policia creu que els cossos van ser llançats a un contenidor abans d'arribar a l'abocador

Es van coneixent més detalls sobre la macabra troballa del cadàver de Fernando, un dels dos menors desapareguts fa dies a Carabanchel. El cos sense vida del noi de 17 anys va aparèixer a l'abocador de Toledo. Segueix la recerca del seu cosí Ángel, d'11 anys.

Fernando i Ángel, dos cosins de 17 i 11 anys, van desaparèixer el 10 de desembre després de sortir a comprar uns entrepans. La família va insistir des del primer moment que no era una desaparició voluntària. La policia busca el cos del segon menor al mateix abocador de Toledo.

En tot cas, les circumstàncies de la troballa apuntarien les sospites d'una mort amb indicis criminals. Encara que es mantenia la desaparició voluntària com a principal hipòtesi, el cas acaba de fer un gir important. La policia hauria iniciat la cerca de l'autor o autors del segrest i l'assassinat.

Tot el que se sap

Empleats de l'abocador Ecoparque de la província de Toledo van trobar el dia 15 passat unes restes humanes entre els residus. Van donar la veu d'alarma a la policia, que van enviar les restes del cos esquarterat a l'Institut de Medicina Legal, on es van fer les tasques d'identificació.

Fotomuntatge de Fernando i Ángel
Fernando i Ángel, els dos cosins desapareguts a Carabanchel | ESPAÑA Diario

Després de confirmar-se la identitat del cadàver, la policia va fer pública la troballa del cos de Fernando. També van comunicar la notícia a la família, que està devastada i esperant notícies de l'altre menor. La policia creu que les seves restes mortals es troben al mateix abocador.

La principal hipòtesi de la policia és que els menors van sortir voluntàriament, però que alguna cosa es va torçar. Un o diversos individus podrien haver retingut els menors, i tot apunta que van llançar els cossos a un contenidor. Això explicaria per què ha aparegut el cos esquarterat a l'abocador.

Moltes incògnites

A l'abocador de Toledo arriben residus procedents de 126 municipis diferents i la policia investiga el possible origen. La investigació per desaparició acaba de convertir-se en un cas d'assassinat. Caldrà esperar a les properes hores per conèixer les novetats del succés.

Fernando, l'adolescent mort, s'havia casat pel ritu gitano i la seva dona espera un fill. Els dos menors no es van endur els telèfons i, segons els familiars, no tenien enemics. Van sortir a comprar menjar en un supermercat i les càmeres els van gravar sortint per la porta del darrere.

Els dos menors van escapar junts, van pujar al metro i van baixar dues parades després, a Marqués de Vadillo. A partir d'aquí se'ls va perdre el rastre i continua sent un misteri per què van prendre aquesta direcció. El següent que se sap és que, almenys, un va aparèixer mort a l'abocador de Toledo.

Angoixa a la família

La policia segueix mantenint en tot moment la comunicació amb els familiars dels dos nois. Tot i això, van mantenir el silenci sobre la troballa fins que es va confirmar la identitat. Intentaven, així, protegir la investigació i estalviar patiment a la família fins a confirmar la identitat.

Policia Nacional
La policia segueix investigant els fets | CEDIDA

Van ser deu dies de molta angoixa per part de la família, que va arribar a oferir 20.000 euros per qualsevol pista que ajudés a trobar-los. Representants de la família van fer crides als que poguessin tenir-los retinguts. També van rebre el suport de Juan José Cortés, el pare de Mariluz.

Així mateix, el barri de Carabanchel ha mostrat el seu suport unànime a la família durant aquests dies tan difícils. Especialment la comunitat gitana, ja que Fernando i Ángel procedien d'una família d'aquesta ètnia. L'angoixa es converteix ara en dolor i l'únic consol serà saber què va passar exactament.