Fernando Noya, el jove mort

Fernando, el jove mort lluny de casa seva quan estava amb tres amics

El jove de 34 anys no va poder esquivar un accident i va caure a terra amb la moto

Fernando Noya Varela tenia 34 anys, era natural de Trazo (A Coruña) i vivia a Mallorca per qüestions de feina. Dimarts a la tarda va morir en un accident de trànsit a Navarra, on estava fent ruta amb tres amics. Tots quatre es van veure implicats en un accident múltiple.

Va passar a l'autovia de l'Ebre (A-68) al terme municipal de Fontelles, cap a les 14.00 hores de dimarts. Una furgoneta va impactar contra un camió, i mentre feien les maniobres per apartar-se de la calçada van arribar quatre motoristes. Entre ells hi havia el jove Fernando Noya.

Els tres primers motoristes van aconseguir esquivar els vehicles, però Fernando va perdre el control i va caure a terra. Com a resultat de la caiguda va impactar contra la barreta de seguretat quedant ferit de gravetat. Tots els esforços d'emergències per salvar-li la vida van anar en va i va acabar morint.

No va poder esquivar un accident

Fernando Noya Varela era funcionari de presons i la feina l'havia portat a instal·lar la seva residència a Mallorca. Anteriorment havia treballat a Las Palmas, i malgrat estar lluny de casa sempre va mantenir un fort vincle amb Trazo. Allà hi viuen els seus pares, un germà i molts amics.

Muntatge Fernando Noya
Fernando Noya va morir a l'autovia de l'Ebre | Catalunya Diari

La inesperada mort de Fernando ha causat una profunda commoció a Trazo, on era molt conegut i estimat. Les portes de casa seva a Mallorca sempre estaven obertes per als seus amics. Era freqüent que aquests el visitessin sovint, en constants viatges des de Galícia a l'illa.

Així va ser com Fernando es va convertir en una mena d'ambaixador de Trazo a Mallorca, un amfitrió que sempre estava envoltat d'amics. Era molt amic dels seus amics, sempre estava de bon humor i disposat a donar un cop de mà. Així és com li recorden ara els seus amics.

Gran aficionat al futbol

El seu caràcter extravertit i familiar el va convertir en algú molt popular a la seva localitat natal, a Galícia. Tot i anar-se'n lluny per feina mai no va perdre el contacte amb els seus. El seu amic Javier Pena planejava visitar-lo a finals de juny, juntament amb un altre amic i el germà de Fernando, Manuel.

Els seus plans han quedat tràgicament truncats per la mort del jove, gran aficionat del Compostel·la de tota la vida. Era un jove apassionat pel futbol i va arribar a jugar amb l'equip del Resmón. Quan tenia uns dies lliures tornava sempre a Trazo, on tenia la seva família i la seva gent.

El seu amic Javier es troba en xoc després de conèixer la mort de Fernando: «em vaig quedar fred, em sembla que no és veritat, era estrany el mes que no venia i sempre no avisava per quedar». Aquest jove va saber la mort de Fernando per la crida d'un amic, a mesura que la notícia s'estenia.

L'última foto de Fernando

Poc abans de morir, Noya havia penjat algunes fotos a Instagram de la seva ruta amb moto per Navarra. Apareixia amb els seus tres companys a taula d'un restaurant. Segons els seus amics, la moto era una altra de les seves grans passions i solia sortir per Mallorca de vegades sol i altres cops acompanyat.

El jove tenia una moto Triumph que havia adquirit fa tot just un any, i amb la qual havia sortit per Galícia. Després se la va emportar a Mallorca, on va continuar fent excursions amb ella sempre amb molta prudència. La mala sort va fer que Fernando perdés la vida amb d'aquesta moto.

Era un pilot experimentat i prudent, però es va veure sorprès per un accident i no va tenir temps de reaccionar. Altres amics tenien previst visitar-lo aviat a Mallorca, com el seu company del col·legi David Mariño. Ja no podrà ser perquè els seus plans s'han vist truncats per la tragèdia.