Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Muntatge de Fernando González

Fernando, el marquès mort amb la seva dona i una amiga a Madrid: hi ha una teoria

El comte d'Atarés era un maltractador que tenia la casa plena d'armes i al barri atemorit

Els experts en violència de gènere solen insistir en el fet que el masclisme no té classe social. Els protagonistes de l'últim crim masclista vivien al carrer Serrano, al barri de Chamartín de la capital madrilenya. I l'assassí és l'aristòcrata Fernando González de Castejón.

En un habitatge del 205 del carrer de Serrano van aparèixer tres cadàvers, el del marquès, el de la seva dona i el d'una amiga. El que va passar ahir al matí segueix plantejant moltes incògnites. Però, després de les primeres indagacions, la policia ha aconseguit establir una hipòtesi principal.

El comte d'Atarés va matar la seva dona Gema, de 44 anys, i una amiga de 70 anys, i després es va suïcidar. Ha sortit a la llum el llarg historial de maltractaments de Fernando, que tenia un arsenal a casa i el veïnat atemorit. Un home que col·leccionava fotos de Hitler i cantava el 'Cara al Sol'.

Maltractador de manual

Els veïns van avisar la policia després sentir diversos trets, i inicialment van pensar que es tractava d'una venjança. Els agents van pujar les escales als seus escuts esperant trobar l'agressor o els agressors. El que van trobar no va ser res més que un rastre de mort.

Muntatge de Fernando González
El crim ha tingut lloc a la milla d'or de Madrid | Catalunya Diari

Al saló hi havia una dona de 70 anys i un home de 53, i a la cuina hi havia una dona de 44 anys amb un tret al cap. No van trigar a descobrir les identitats. Fernando González Castejón, marquès i comte, la seva dona Gema, i una dona que es quedava a dormir de tant en tant.

En rastrejar els antecedents de Ferran va començar a emergir a la llum el perfil d'un home sinistre. El 2009 va ser denunciat per maltractar la seva mare i la seva germana. Deu anys més tard va ser detingut per maltractaments la seva dona Gema. Ella va retirar la denúncia i van tornar a viure junts fins ahir.

Una personalitat inquietant

La informació aportada pels veïns revelava una personalitat encara més inquietant d'aquest assassí masclista. Tenia un caràcter difícil, amb canvis d'humor sobtats, una vena violenta i comportaments extravagants. Solia sortir al pati cap al tard per disparar perdigons amb una escopeta de caça.

A més, tenia una àmplia col·lecció d'armes a casa i fotografies amb simbologia nazi i feixista. Els veïns ho recorden cantant el Cara al Sol sota una bandera franquista i proferint amenaces als veïns. El Fernando i la Gema tenien una filla de 10 anys que resideix a París.

Entre l'arsenal que posseïa el noble hi havia la pistola de nou mil·límetres amb què va perpetrar la matança. Després d'analitzar l'escenari del crim, la policia va establir una hipòtesi. Primer va matar la seva dona al dormitori, després va anar al menjador on va matar la dona i es va disparar a si mateix.

Era una cara relativament coneguda

La policia creu, a més, que el doble homicidi es va produir la nit anterior, quan els veïns van sentir sorolls. Era «com si estiguessin tirant mobles», afirmen, però ningú va trucar a la policia. Procedien del 1ºC, el pis on Gema vivia atemorida per la violència del seu marit.

Va ser el matí següent quan el porter va observar des del pati de l'edifici un cos estès a terra. La policia va arribar al voltant de les 10 del matí, i van trobar els tres cossos amb l'arma homicida als peus de Fernando. Creuen que es va matar al matí, hores després de cometre el doble crim.

Imatge de Fernando González
El comte d'Atarés a una aparició televisiva | Antena 3

Fernando González de Castejón era relativament conegut per la seva aparició en diversos mitjans com Antena 3. Fa dos anys va encapçalar les cassolades del barri de Salamanca per les restriccions contra la Covid-19.

Marquès de Perijá i comte d'Atarés

Fernando González de Castejón i Jordán d'Urríes era marquès de Perijá. Es tracta d'un títol concedit pel rei Carles III el 1776 a José García de la Peña, sergent major del regiment de cavalleria. D'aquí va anar passant de mà en mà fins a arribar a Ferran el 8 de novembre del 2012.

També era comte d'Atarés, un títol creat el 1625 pel rei Felip IV i atorgat a Juan Sanz de Latrás i Cavero. El 2012 el títol va arribar a mans de Fernando, convertint-se així en el setzè comte Atarés. La seva posició nobiliària li va guanyar una gran riquesa i un prolífic patrimoni.

Tot va acabar de forma subreptícia ahir, quan l'extravagant aristòcrata va perpetrar el que podria ser el 20 assassinat de violència de gènere aquest 2022. El Ministeri d'Igualtat ha confirmat que s'estan recollint dades. Les víctimes de la violència de gènere tenen a la seva disposició el telèfon 016.