Piscina

Més de 10 nens hospitalitzats per una intoxicació en una piscina a Catalunya

Arran dels fets, el consistori ha decidit obrir una investigació

A l'estiu el que més els agrada als petits és poder anar a la piscina i jugar amb els seus companys i amics. Encara més, quan a Catalunya s'està vivint una de les onades de calor més important dels darrers anys.

Tot i que una simple piscina pot semblar inofensiva, cal tenir molt de compte amb tots els paràmetres que la conformen, ja que si els nivells de PH i clor no són els adequats podria esdevenir un greu problema per a la salut dels banyistes.

Això és el que ha passat aquest matí en una piscina municipal situada al Gironès, on les víctimes han sigut onze infants, alumnes d'una escola de la localitat.

Més de 10 infants intoxicats

Onze infants, alumnes de l'escola del Pla de Salt, al Gironès, s'han intoxicat lleument mentre es banyaven a la piscina municipal per una descompensació del PH i el clor.

Els fets han passat aquest dimarts sobre dos quarts d'onze del matí i els alumnes s'han traslladat fins al CAP de Salt, on una hora més tard ja han rebut l'alta.

Arran d'aquests fets, el consistori ha encarregat una analítica als laboratoris CECAM de Celrà, al Gironès, on s'ha pogut veure que els paràmetres de PH i del clor estaven descompensats en el vas petit de la piscina.

Per això s'ha tancat aquesta zona de l'equipament esportiu i durant la tarda es buidarà l'aigua i es tornarà a omplir complint amb tots els paràmetres corresponents.

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

S'ha obert una investigació

L'Ajuntament de Salt ha anunciat que es reforçaran els controls dels valors del clor per part de l'equip tècnic municipal, a banda de les analítiques periòdiques que fa l'empresa encarregada del manteniment de la piscina.

En paral·lel, l'equip de govern municipal ha obert una investigació per saber el motiu que ha produït aquesta descompensació en el PH i el clor. El consistori analitzarà si es deriven responsabilitats envers l'empresa responsable del manteniment.

Mentrestant, la piscina gran descoberta s'obrirà al públic aquesta tarda perquè es compleixen amb tots els paràmetres habituals. Es preveu que el vas petit s'obri a partir de demà dimecres 22 de juny, quan ja