Simón considera que el risc de contagi a les escoles és «molt baix»

El director del CCAES defensa l'obertura dels centres

Fernando Simón en roda de premsa el dijous 20 d'agost del 2020
Simón defensa que les escoles obrin portes al setembre | Cedida

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que el risc per als nens d'infectar-se a l'escola amb les mesures de seguretat que aplicaran els centres és «molt baix». Tot i això, ha admès la possibilitat que hi hagi algun brot i algun nen sigui hospitalitzat per la covid-19 però ha dit que «la probabilitat és relativament petita». Així doncs, Simón ha defensat la presencialitat als centres educatius i les mesures perquè puguin obrir amb «seguretat».

La situació actual no implica tancar les escoles

Simón ha admès que hi ha algunes zones concretes en les quals potser seria «prudent» plantejar l'ajornament de l'obertura de les escoles però ha dit que són situacions molt «concretes», com per exemple la d'algun barri de Madrid

Simón ha rebutjat posar un llindar d'incidència del coronavirus amb el qual caldria tancar-les perquè seria «arbitrari» i ha dit que la situació epidemiològica actual no implicaria tancar les escoles «pràcticament a cap lloc». Segons el director del CCAES, la situació actual «no té res a veure» amb la del març o l'abril.

En roda de premsa aquest dijous a la tarda, Simón ha dit que hi ha un augment de la transmissió però que no afecta «de forma dràstica» la capacitat assistencial ni tampoc als col·lectius vulnerables. El responsable de Sanitat ha situat a finals de juny, amb la 'nova normalitat' i l'inici de les vacances d'estiu, el moment en què van començar a créixer els contagis de forma «gradual».

Mascareta obligatòria pels alumnes més grans de sis anys

El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat aquest dijous en la Conferència Sectorial d'Educació que els alumnes més grans de sis anys hauran de dur mascareta a classe de manera obligatòria. Els alumnes l'hauran de portar encara que formin part d'un grup de convivència estable i no tinguin relació amb alumnes d'altres classes.

En la reunió també s'ha acordat l'aposta per les classes presencials, prioritzant-la fins a segon de l'ESO i que els col·legis només tancaran en «situacions excepcionals», és a dir, en cas que la transmissió del virus es descontroli en diversos grups de convivència o classes.


Comentaris

envia el comentari