Els fills de Juana Rivas, hospitalitzats després que es tornés a denunciar al pare

La dona ha presentat una nova denúncia contra la seva exparella

Juana Rivas ha presentat una nova denúncia contra la seva exparella
Juana Rivas ha presentat una nova denúncia contra la seva exparella | Cedida

 

Juana Rivas, la mare de Maracena, Granada, condemnada a cinc anys de presó per la sostracció dels seus dos fills menors, ha presentat una nova denúncia contra la seva exparella per descomptat maltractament als nens, els quals han passat la nit en un hospital de Càller, Itàlia al qual ella els va portar el dilluns, segons els seus equips jurídics.

  

Allí han estat acompanyats pel seu progenitor, Francesco Arcuri, al qual la justícia italiana ha donat la custòdia i, segons ha manifestat en unes declaracions remeses a 'Europa Press', va donar el consentiment perquè els petits dormissin en el centre hospitalari atès que quan va arribar era «tard», una vegada que va aconseguir localitzar-los després que Rivas incomplís el dilluns el seu lliurament en el col·legi.

  

L'equip jurídic de Juana Rivas va demanar el divendres davant el Tribunal de Menors de Càller que es prenguessin mesures urgents de protecció per als seus fills i el diumenge va presentar una denúncia per presumpte maltractament contra la seva exparella davant el cos de seguretat italià, al·legant que els petits presentaven «hematomes» i «símptomes de maltractament», segons ha precisat a 'Europa Press' la seva lletrada a Itàlia, María Eugenia Álvarez.

  

En contraposició, Arcuri ha indicat a 'Europa Press' que els nens van passar la nit a l'hospital per a «relaxar-se». «Quan vaig arribar el metge em va dir: decideix tu, es poden quedar a la nit amb tu o et pots marxar. Però com era tard després de tot el desgavell vaig decidir que es quedessin aquí i ara ja marxem, però podria haver allunyat a la mare si hagués volgut», ha agregat el progenitor.

Juana Rivas assegura que els seus fills eren a l'hospital perquè la seva exparella els va maltractar | cedida

  

El seu equip jurídic estudia en aquests moments les mesures a prendre per a limitar temporalment l'accés de la mare als petits per entendre que els està fent «un mal irreparable». Al·leguen que és la «tercera o quarta» vegada que actua d'aquesta manera i subratllen que la Fiscalia italiana ha arxivat les vuit denúncies per maltractament que ha presentat contra ell i també les relacionades amb els nens.

  

La defensa de Rivas ha recorregut aquest arxivament

La defensa de Juana Rivas a recorregut aquest arxivament i l'assumpte s'abordarà en una vista el 3 de juliol. Des de la defensa d'Arcuri recalquen que tant els serveis socials com un psicòleg fan seguiment dels menors en el seu domicili italià i els visiten setmanalment, per la qual cosa veuen en l'actitud de Rivas una «estratègia» de defensa.

  

Juana Rivas va formalitzar fa uns dies davant el Tribunal Suprem el seu recurs contra la sentència que confirma la seva condemna a cinc anys de presó per sostracció de menors, després que a l'estiu de 2017 romangués un mes en parador ignorat amb els seus fills incomplint les resolucions judicials que l'obligaven a lliurar-los-hi al pare.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari