Una dona passeja pels carrers de Madrid amb la mascareta

França exigirà una prova PCR o TA de menys de 24 hores als visitants espanyols

El país veí únicament eximirà de la prova als ciutadans que comptin amb la pauta completa de vacunació

La forta expansió de la variant Delta de la COVID-19 a diversos països, entre els quals Espanya, preocupa les autoritats franceses. El govern de França ha actualitzat les restriccions per l'índex de contagi en diversos estats. En aquest sentit, exigeix des d'aquesta mitjanit un test d'antígens (TA) o una PCR negatius fets en les 24 hores prèvies al desplaçament als viatgers provinents d'Espanya, Portugal, Grècia, els Països Baixos i el Regne Unit.

França endureix les condicions sanitàries per accedir al país

El canvi fet per decret amb data 16 de juliol modifica les mesures que el país gal tenia en vigor des de principis de juny. Fins ara, es permetia més marge de temps per a les proves TA o PCR prèvies al desplaçament.

"Adaptem les mesures a les fronteres per lluitar contra el virus", ha afirmat en una piulada el Secretari d'Estat de Turisme Jean-Baptiste Lemoyne. El test o la PCR no és necessari per a les persones amb una pauta de vacunació completa. El responsable també ha reiterat que es desaconsella viatjar a un país que estigui en zona vermella de contagis.

La pressió als hospitals catalans segueix augmentant

Aquest dissabte, el departament de Salut ha confirmat 7844 nous positius de COVID-19 en les últimes 24 hores, i una defunció vinculada a la malaltia. A més a més, també segueixen augmentant les hospitalitzacions.

En concret, 78 pacients han ingressat a planta per coronavirus, i també hi ha 13 pacients crítics més. Cal tenir en compte que en aquests moments hi ha 16 ingressats que tenen menys de 30 anys, i 91 amb edats d'entre 30 i 49 anys. 

Pedro Sánchez destaca el bon ritme de vacunació a Espanya

També aquest dissabte, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tret pit aquest dissabte sobre el ritme de vacunació a Espanya. Concretament, ha assegurat que "la setmana que ve un de cada dos espanyols tindrà la pauta completa".

"Ahir vam complir una nova fita amb la xifra de 50 milions de dosis administrades i arribarem al 70% de la població vacunada abans que acabi l'estiu", ha aplaudit Sánchez en un acte del PSOE acompanyat del candidat socialista a la Junta d'Andalusia, Juan Espadas.

De fet, el president espanyol ha carregat contra una oposició "derrotista i ominosa" pel que fa la pandèmia i basada exclusivament a criticar tot allò que fa l'executiu. "Només sap dir una cosa, vagi-se'n senyor Sánchez, com ja van fer amb González i Zapatero", ha ironitzat.

El govern espanyol diu que continuarà centrant-se a superar la pandèmia

"Inclús m'han arribat a criticar que nomeni els meus ministres. Aquesta és l'oposició que tenim, la del no a tot", ha insistit en la seva crítica Sánchez.

"Però mireu, us dic una cosa, allà ells amb la seva confrontació i crispació. Nosaltres a l'important i el que volen els espanyols: la vacunació, la recuperació i la modernització del país per superar aquesta pandèmia", ha reflexionat en veu alta el president espanyol enmig dels aplaudiments de la militància.

"Això és el que farem fins a l'any 2023", ha etzibat Sánchez, que també ha anunciat que en la pròxima conferència de presidents –prevista a finals de juliol. "Farem un pas endavant contra el repte demogràfic i aportarem 10.000 MEUR que seran una oportunitat per a tots els territoris".

"Igual que no es pot quedar cap persona enrere, tampoc es pot quedar enrere cap territori", ha puntualitzat el president del govern espanyol. Sánchez també ha fet explícita la seva confiança que Juan Espadas sigui el pròxim president de la Junta d'Andalusia.

"Espero que aviat estiguis firmant decrets com a president de la Junta. Cal un govern amb ambició, visió i un projecte per a modernitzar Andalusia", ha conclòs Sánchez.