Diners

La mala sort de Francisco, guanyador de 6,5 milions d'euros de Loteria i ara arruïnat

Fa deu anys que s’enfronta judicialment al Banc Santander

Francisco Guerrero va guanyar 6,5 milions d’euros en un premi de la Bonoloto l’any 2005, però ho va perdre tot. El veí de Castelló va confiar en l’exdirector d’una sucursal del Banc Santander, invertint tots els diners creient que no hi havia cap risc, i ara fa més de 10 anys que està entre judicis contra l’entitat bancària. Fins ara ha aconseguit recuperar 1,2 milions, però en reclama 2 més en un nou judici que es durà a terme el pròxim març 2020.

Les inversions eren «productes tòxics»

El malson de Francisco va començar quan devia viure un somni. Segons ha explicat ell mateix en diverses ocasions a ‘Cadena Ser’, l’any 2007 va invertir els 6,5 milions d’euros que havia guanyat amb la Bonoloto, a termini fix sense risc. Tanmateix, ell no sabia que era una estafa i van resultar ser «productes tòxics», és a dir, que realment eren d’alt risc i l’entitat bancària no li ho va dir.

No va ser fins dons anys més tard quan, per una operació de genoll, va voler retirar 30.000 euros que va assabentar-se que no quedava res de res. Així, Francisco va acabar amb la família trencada, vivint en la indigència i amb depressió crònica. Fins a l’any 2014 no va conèixer un auditor de professió que va ajudar-lo a contactar amb un expert en dret bancari que el va defensar davant els tribunals.

Un jutjat va reconèixer que existia «vici en el consentiment» de la contractació dels productes financers i la Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Castelló ho va ratificar, per tant, Francisco va aconseguir recuperar 1,2 milions d’euros. Per la seva banda, el 2016, el Jutjat de Primera Instància número 4 va declarar la nul·litat per «infracció de precepte legal i incompliment del deure de transparència». Ara, el pròxim mes de març, es durà a terme un  nou judici  contra l’entitat, reclamant-li dos milions d’euros pels productes financers contractats i els danys morals, ja que continua patint depressió crònica.

També et pot interessar...