Muntatge beguda energètica i nen

Francisco, el nen de 6 anys que ha mort en ingerir una coneguda beguda energètica

Francisco es trobava a casa de la seva àvia quan es va beure la llauna sense que s'adonessin

La família de Francisco, un petit de tan sols sis anys, es troba desolada després de la seva tràgica mort. Una setmana ha estat lluitant el menor per la seva vida a l'Hospital Alfredo Pumarejo, a Mèxic, després de consumir una coneguda beguda energètica.

Francisco va començar a convulsionar després de beure's la llauna

Fa una setmana a la família de Francisco, afectuosament conegut com a 'Panchito', va arribar la tragèdia. El 16 d'abril passat, el petit va anar com un dia més a casa de la seva àvia sense que ningú pogués imaginar-se el que passaria.

En un moment donat, Francisco va agafar una llauna que es trobava damunt la taula i va començar a beure-la. Es tractava d'una llauna de Monster Energy, una beguda energètica que es prenia un cosí seu.

Llauna de Monster
Francisco va beure una llauna de Monster Energy | Canva

Instantàniament 'Panchito' va començar a convulsionar i va caure inconscient a terra. En veure'l, la família el va traslladar amb rapidesa a l'hospital on va ser ingressat d'urgències. Els metges van diagnosticar-li un quadre d'intoxicació.

Tres dies després, el 19 d'abril, el menor va patir una mort cerebral. Jessica, la seva mare, es va negar a desconnectar-ho i va iniciar una campanya per recaptar fons destinats a un altre estudi per descartar la mort cerebral.

Era l'única salvació que els quedava per intentar que Francisco es pogués recuperar. Lamentablement, el menor ha acabat morint avui divendres 22 d'abril, ha informat la seva família.

Captura de Facebook de la tieta del difunt
La mare de Francisco comunica la seva mort | Facebook

«Agraeixo a totes les persones que es van apropar a oferir-nos suport», comenta la mare. «Desgraciadament el meu nen ja no va aguantar més, ara veurem allò de les despeses funeràries per donar-li la seva cristiana sepultura», afegeix.

Molts ciutadans de la localitat de Tamaulipas, Mèxic, s'han bolcat amb la família i han ofert donatius per ajudar amb l'enterrament. Un gest que la família agraeix enormement després del dolor que suposa la mort del nen.

El perill que amaguen les begudes energètiques

Tota beguda energètica està contraindicada per a menors de 12 anys pel seu contingut elevat en cafeïna. Una dosi no adequada d'aquest ingredient pot derivar en greus problemes de salut, i els més habituals són els cardiovasculars.

Cal no oblidar que, més d'una vegada, s'han produït morts d'esportistes que s'han excedit en l'ús de la cafeïna. Sudoració, palpitacions i convulsions són els efectes més comuns de l'excés d'aquest estimulant al nostre organisme.

Imatge del nen mort a l'hospital
Francisco ha estat una setmana en coma | Twitter

Si es tracta del cos d'un menor de sis anys, un parell de glops d'una d'aquestes begudes energètiques són més que suficients per tenir conseqüències greus. En el cas de Francisco, la seva mort va ser gairebé immediata atès que, segons la família, es va arribar a beure un got.

Per això cal extremar la precaució per evitar que aquest tipus de begudes estiguin a l'abast dels nens. Els seus colors cridaners fan que se sentin atrets per elles i acabin a les seves mans.

Una setmana plena d'intoxicacions de nens

D'altra banda, al mateix hospital on 'Panchito' va acabar morint també van ingressar dos menors de quatre i sis anys aquest mateix dijous. En aquesta ocasió, els menors s'havien intoxicat en menjar un brownie a l'interior del qual hi havia marihuana. Tots dos es troben estables.

Cal no oblidar el cas ocorregut a Michigan, Estats Units, on una altra nena de sis anys va portar una ampolla de tequila al col·legi. Allí va donar als seus amics la beguda i, com a conseqüència, van acabar borratxos.

Nombrosos casos que ens alerten del perill de deixar a l'abast dels nens productes només destinats al consum en adults.