Avió volant per l'aire

Frustren a l'aeroport el segrest d'una nena de 9 anys a Espanya

Un home i una dona es van fer passar pels seus pares per endur-se-la fora del país

Un home i dues dones han sigut detinguts a les Canàries després d'intentar segrestar una nena de 9 anys a l'aeroport. Segons ha informat la Policia Nacional, la nena va arribar a Canàries en pastera i havia estat vivint en un centre amb, suposadament, la seva tia.

Un home i una dona que van fingir ser els pares de la nena la van treure del centre i van intentar endur-se-la a París. Per a això havien de prendre un vol de Gran Canària a Tenerife, i d'aquí a França. Per fortuna, van ser detinguts a l'aeroport de Tenerife abans de poder embarcar.

Tant l'home com la dona van ser detinguts a l'aeroport, però la Policia va detenir també a la suposada tia de la nena. Sembla que hauria actuat en «connivència» amb els altres dos detinguts i va corroborar la seva versió davant els agents.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Es desconeix encara quina finalitat tenien els detinguts amb la nena. L'home va confessar no ser el pare de la petita, però la dona va mantenir que sí que era la seva filla. Tot i això, va abandonar el nostre país després de ser posada en llibertat i sense fer-se les proves d'ADN per demostrar-ho.

El centre va denunciar la desaparició

La nena de 9 anys vivia amb una dona que deia ser la seva tia en un centre d'acollida de Gran Canària. Quan la menor va desaparèixer, el centre ho va denunciar davant les autoritats, que van començar a buscar-la.

Tant la tia, de 22 anys, com la nena havien arribat juntes en pastera, així que van ser acollides en el mateix centre. Els responsables van denunciar que una parella jove, que deien ser els pares, havien anat al centre per visitar-la.

El problema va ser que unes hores després la nena no apareixia per enlloc, així que van denunciar-ho. Els investigadors van descobrir que havien agafat un vol entre Gran Canària i Tenerife, i que tenien intenció de volar a París l'endemà.

Afortunadament, els agents van aconseguir localitzar l'home i la dona a l'aeroport de Tenerife, on esperaven. Allà, tots dos van ser detinguts per un suposat delicte de sostracció de menors.

A més, la suposada tia de la nena també va ser detinguda al centre d'acollida per haver actuat en connivència amb ells. La nena, per la seva banda, ha estat ingressada en un altre centre d'acollida, aquest cop a Tenerife.

Confessen no ser els pares de la nena

Un cop detinguts, els sospitosos van ser traslladats a la seu policial on els van prendre declaració. De forma voluntària, l'home va reconèixer que ell no era el pare de la nena.

La dona, en canvi, va mantenir la seva versió, però no va poder demostrar ser la mare de la petita. I és que per comprovar-ho, els investigadors van assegurar que li faran unes proves d'ADN.

Segons fonts d''EuropaPress', la dona va ser posada en llibertat a l'espera de realitzar-se la prova, però no va arribar a fer-la. De fet, la sospitosa va abandonar el país sense acreditar que era la mare de la menor.

Fonts judicials han explicat que la dona feia diversos anys que vivia a la ciutat de París. Segons ella mateixa va explicar, va decidir portar la seva filla a Espanya en pastera perquè no podia gestionar la sol·licitud d'arrelament a França.

Ella i l'home que van ser detinguts van viatjar a Espanya des del país gal per recollir la nena. Davant la Policia van explicar que ells volien reclamar la custòdia de la menor, però com les gestions s'estaven allargant, van optar per endur-se-la.

Malgrat tot, les mateixes fonts asseguren que la nena no volia separar-se de la seva suposada mare. I que tant la dona com l'home van mostrar en tot moment interès pel benestar de la nena.