Imatge de diverses cigarretes en un cendrer.

Es fuma una cigarreta d'amagat a la residència, causa un incendi i mor

El foc va cremar amb rapidesa i els treballadors del centre, quan van arribar al lloc dels fets, ja no van poder fer res per salvar-li la vida

Tragèdia en una residència a Gijón. Un avi d'uns vuitanta anys ha mort a la Residència Mixta de Gijón, a Astúries, a causa d'un incendi provocat pel cigar que s'estava fumant. La mala sort es va aliar amb el vell, a qui li va caure la cigarreta i el foc es va desenvolupar amb màxima rapidesa. El succés va tenir lloc al pati interior de la residència i els treballadors de l'espai no van poder fer res per salvar-li la vida.

Segons han confirmat aquest dissabte, 9 de juliol, fonts de la Conselleria de Drets Socials del Govern asturià, l'home estava fumant assegut en una cadira de rodes al jardí quan es va iniciar el foc.

Aquest va cremar amb rapidesa i els treballadors del centre, quan van arribar al lloc dels fets, ja no van poder fer res per salvar-li la vida. Posteriorment, els bombers van apagar les flames al pati interior del centre geriàtric de Gijón.

La jutge de guàrdia de Gijón i la Policia Nacional es troben actualment analitzant el cas per aclarir amb certesa què va passar. Els fets van tenir lloc divendres passat, 8 de juliol, cap a les 22.00 hores al pati interior del centre geriàtric.

Setmana de dol a Gijón

Aquest no és l'únic succés per lamentar. Dimecres passat, 6 de juliol, la ciutat asturiana es va despertar amb la trista notícia del doctor Tomás Martínez de Miguel. Aquell qui va ser metge forense i cap de servei de l'Institut de Medicina Legal d'Astúries, va morir als 70 anys, segons va explicar El Comercio.

Tomás Martínez de Miguel va ser tan reconegut a Gijón que el 2016 va arribar a presidir la gestora de la Sociedad Filharmónica.

Així mateix, Martínez sempre va estar molt aferrat a la ciutat de Gijón, i es va casar amb la jutgessa Rosario Fernández Hevia, que tristament va morir fa tres anys, el 2019.

Tomás Martínez de Miguel també era pare de tres fills i havia treballat amb altres eminències locals: Alfredo Estébanez, Carlos Montero i María José Peña.