Anna i Olivia xiquetes desaparegudes Tenerife

El funeral de la petita Olivia serà la setmana que ve i oberta al públic

El representant de la família, Joaquín Amills, ha revelat que la intenció de la família és obrir el funeral a tot aquell que vulgui

Espanya podrà acomiadar-se d'Olivia la setmana que ve. Serà en un funeral públic que la família està preparant amb tot detall. Així ho ha confirmat aquest matí el representant, Joaquín Amills, en la compareixença a 'Espejo Público'.

Al programa d'Antena 3, el representant de la família ha donat a conèixer la intenció d'obrir l'acte a tot el públic. No ha pogut donar una data concreta perquè encara no ho saben. Però, sí que ha dit que «serà la setmana que ve i podrà anar tot aquell vulgui».

La voluntat és fer un gran homenatge «tant a Olivia com a la seva germana Anna, encara que aquesta última no estigui de cos present». Segons Amills, serà una oportunitat per reforçar el qual Anna i Olivia han suposat per a la societat durant totes aquestes setmanes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons ha explicat, Anna i Olivia han ajudat a sensibilitzar sobre el problema de la violència vicaria a Espanya. Això i el dolor compartit de tota la societat espanyola podrà manifestar-se al funeral previst per als pròxims dies. «Servirà per valorar el que han significat les nenes», ha afegit.

A més, les exèquies d'Olivia seran una oportunitat perquè Beatriz agraeixi als investigadors i a tota la societat espanyola la seva implicació. La recerca de les seves filles ha estat una de les tasques de recerca més ambicioses que es recorden a Espanya.

La família no perd l'esperança

El president de l'organització SOS Desapareguts ha explicat a 'Espejo Público' que el vaixell 'Ángeles Alvariño' seguirà amb la recerca d'Anna. També del cos de Tomás Gimeno, clau per entendre què va succeir i tancar el cas.

«No està previst que el vaixell es retiri de moment, ni hi ha altres alternatives preparades», ha revelat Amills. Des del 30 de maig l'embarcació especialitzada en rastreig submarí solca la costa de Tenerife. I ho seguirà fent fins que aparegui l'Anna, o hi hagi un problema de força major.

Onze dies després d'iniciar la recerca, va trobar el cos d'Olivia a 1.000 metres de profunditat. La més gran de les germanes estava dins d'una bossa. Al seu costat hi havia una altra oberta i buida, en la qual probablement es trobava el nadó d'un any.

Amb el pas dels dies, els investigadors veuen cada vegada més difícil trobar a la germana menor i al pare segrestador. Asseguren que explorar el fons marí és tot un desafiament i que, de fet, trobar a Olivia ja va ser tot un miracle.

Però la família no perd l'esperança i Beatriz Zimmermann, mare de les nenes, ha demanat que el vaixell segueixi rastrejant el fons de la mar. Segons el que ha explicat Joaquim Amills, les seves súpliques han sigut escoltades i el vaixell es quedarà.

Trobar a Tomás, la gran prioritat

La troballa del cos d'Olivia va ser un cop dur per a la família. Però també està ajudant a Beatriz a entendre el que va passar, i a començar a canalitzar el dol. Falta per trobar a l'Anna, però el funeral d'Olivia serà una oportunitat.

Una oportunitat per expressar el dolor acumulat durant totes aquestes setmanes. Segons els experts, això pot ser terapèutic per a la mare. El fet de sentir-se acompanyada per tantes persones i poder expressar les seves emocions serà un procés necessari en el seu dol.

Pel que ha revelat el representant de la família, la mare de les nenes creu que el qual Tomás li va fer a una l'hi va fer a l'altra també. Creu que la seva petita d'un any també va morir. I s'ha mentalitzat que serà molt difícil trobar-la.

Sobre el destí de Tomás, la mare acull una mica més d'incertesa. Té la idea que el pare segrestador es va suïcidar després de matar les seves filles. Però no ho pot assegurar, perquè no té la seguretat al 100%.

La sola possibilitat que Tomás segueixi viu fa témer a la seva ex i a la seva família. Temen que Beatriz visqui amb la intranquil·litat que l'home pugui aparèixer en qualsevol moment. Per això demanen un últim esforç per trobar-li com més aviat millor.