Álvaro Párraga, futbolista que ha perdut la vida

El futbol espanyol plora la mort d'Álvaro Párraga als 41 anys: «Una figura destacada»

El futbolista madrileny va jugar amb la selecció espanyola en diverses ocasions

Després de la tràgica notícia de la mort de Sergi Murga, el món del futbol s'ha tornat a vestir de dol. Álvaro Párraga, més conegut com a 'Parrita', ha mort aquest dilluns, 8 de febrer, als 41 anys, a conseqüència de la greu malaltia que patia.

La seva defunció ha estat comunicada per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i per l'Associació de Jugadors de Futbol Sala (AJFS). «La RFEF lamenta profundament la mort d'Álvaro Párraga, exjugador del combinat nacional i figura destacada del nostre futbol sala. Un exemple de vida que va lluitar fins al final. Descansa en pau», han lamentat l'estament federatiu. «Avui és un dia molt trist. Perdem un 'jugón' dels d'abans. 'Parrita' va lluitar fins al final. Un exemple de vida», han estat les paraules de la AJFS.

La trajectòria d'Álvaro Párraga

Álvaro Párraga es va endinsar en el món del futbol sala el 1998 amb el García Auto Coslada i va comptar amb una gran carrera a la Lliga Nacional de Futbol Sala (LNFS). Després de formar part d'aquest equip, va passar pel Levitt Las Rozas, l'Incarlopsa, la Unió Tres Cantos, el Carnicer Torrejón i el Futsal Cartagena.

No obstant això, quan més va destacar va ser amb el Puertollano FS entre el 2009 i el 2011. En la primera etapa amb aquest club va disputar 35 partits, 14 d'ells com a titular, i va marcar 23 gols. D'aquesta manera, el futbolista es va posicionar com una de les claus perquè l'equip pugés a Primera Divisió.

Tot i que no van aconseguir assolir aquest objectiu fins a la temporada següent, 'Parrita' es va convertir en un dels millors jugadors de l'equip i, en el seu segon any amb ells, va arribar a millorar els seus números, aconseguint duplicar els gols i marcant-ne un total de 52.

Després d'una gran etapa amb el Puertollano FS, el pivot madrileny va tornar al Carnicer Torrejón, per posteriorment passar per l'Urnacon Saragossa i, finalment, arribar al Brihuega FS la temporada 2013-2014.

A més d'acumular una gran trajectòria amb aquests equips, Álvaro Párraga va jugar amb la selecció espanyola de futbol sala en un total de nou ocasions i el 2006 va aixecar una Copa de la Comunitat de Madrid amb un dels clubs dels quals va formar part.

Gran commoció

Ara, la seva defunció, després d'una dura batalla contra una malaltia que finalment ha pogut amb ell, ha causat gran commoció en el món del futbol sala i en tots aquells que el van conèixer. 

«Des del nostre club lamentem profundament la mort d'Álvaro Párraga, exjugador del Puertollano FS durant les temporades 2009/2010 i 2010/2011. Va vestir la samarreta de la selecció espanyola en 9 ocasions. Expressem les nostres més sinceres condolences a la seva família», exposava el club de Ciudad Real.

«Des del FS El Álamo volem expressar el nostre més sincer condol per la mort d'Álvaro Párraga a la seva família i amics. Descansa en pau», deien des de l'entitat madrilenya.

«Descansi en pau, Álvaro Párraga. Les nostres més sinceres condolences a la família d'Álvaro i a tota la família de el futbol sala», han estat les paraules de la Federació Riojana de Futbol.

«La família del Futbol Emotion Saragossa lamenta profundament la mort d'Álvaro Párraga, jugador en la temporada 11/12, en aquells dies de l'Umacon Saragossa. Des del club volem transmetre tot el nostre suport i afecte a família i amics. Descansi en pau», escrivien des de Saragossa.

«Quina pena i quina tristesa més gran! Vam ser rivals a la infància, rivals en el futbol sala professional, però el millor record amb tu és haver jugat i defensat la samarreta de la selecció junts al Mundial Universitari. Descansa en pau, Álvaro Párraga. Sempre al meu equip», ha escrit l'exjugador José Gómez.

«Desolat amb la notícia. Els meus condols a tots els seus familiars i amics. Descansa en pau, Álvaro Párraga. Sempre amb un somriure, que encomanava», ha lamentat el futbolista en actiu Alfonso Prieto.