Un agent de la Guàrdia Civil revisant diners decomissats a l'àrea de servei del Baix Ebre de l'AP-7

Dues germanes de 50 perden la vida en un accident a Espanya: «El poble està en xoc»

Eren una modista i una mestra molt unides entre elles

Comença un nou any, però en les carreteres espanyoles es continuen produint terribles accidents que colpegen especialment a algunes famílies i que commocionen a tot un municipi. Un bon exemple és el viscut aquest passat cap de setmana on un accident de trànsit a la província de Màlaga es cobrava la vida de dues germanes, Guadalupe i María Josefa, de 50 i 48 anys.

En una zona que ja va viure una fatal col·lisió en les últimes hores del 2020, en un xoc entre dos cotxes dissabte passat en la localitat d'Antequera morien aquestes dues dones veïnes de Loja, un poble granadí situat a uns 40 minuts amb cotxe, segons explica el diari 'Ideal'.

Tot va ocórrer a primera hora del dissabte. Les dues germanes havien sortit aviat en un vehicle, un Nissan Qashqai, al costat d'un matrimoni que també va resultar ferit en l'accident. Els quatre passatgers del cotxe tenien la seva destinació final en el Caminito del Rey de la província malaguenya. El grup havia fet la seva reserva en aquesta coneguda atracció turística i tenien la intenció de passar allí tot el dia. Però tot es va truncar quan estaven de camí.

Els quatre anaven dins del vehicle, la parella en la part davantera i les germanes en la part posterior, quan van xocar frontalment amb un altre turisme, un Seat Eivissa, conduït per una altra jove que també va resultar ferida. Eren les 08.20 del matí.

Les autoritats confirmen que l'accident va tenir lloc en el quilòmetre 118 de la carretera A-384. La col·lisió va ocórrer quan aquesta via creuava la localitat malaguenya d'Antequera, concretament en una zona coneguda com la Colònia de Santa Ana.

L'accident es va produir a la sortida d'una corba en una zona amb doble sentit de la circulació. Per motius que encara es desconeixen, xocaven frontalment els dos turismes, un ocupat per 4 persones i un altre per una jove de 29 anys.

Malgrat que serveis sanitaris de l'Empresa Pública d'Emergències Sanitàries andalusa es van desplaçar al lloc dels fets, poc van poder fer per les dues germanes, ja que van perdre la vida en l'acte. Les altres tres persones van resultar ferides i van ser traslladades a l'hospital comarcal d'Antequera. La parella tenia lesions molt greus i va haver de ser ingressada en Unitat de Vigilància intensiva. La jove també presentava ferides de consideració.

Al lloc de l'accident també es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil de Trànsit. Aquests treballen per a esclarir quines van poder ser les causes de l'accident que es va cobrar dues vides, encara que remenen que hagués de veure el gel que podria haver-hi a aquestes hores en la carretera malaguenya, on en aquests moments hi havia 0 graus.

Autèntica commoció al poble granadí

La defunció ha esglaiat a més de la seva família al municipi granadí de Loja i a la de Ventorros de San José on residien les germanes Guadalupe i María Josefa García Ramiro. Les dues eren conegudes al seu poble i en aquesta pedania, però especialment la primera que feia 12 que era mestra d'infantil a la seva escola. «El poble està en xoc. No podem creure el que ha passat», explicava el director del CEIP Besana i company de Guadalupe, José Antonio Hermoso a 'Ideal'.

D'ella destacava com era una mestra de vocació, a més de molt bona persona i «compromesa» amb causes com el medi ambient, la igualtat entre dones i homes o en la defensa dels animals. El centre li farà un homenatge quan tornin les classes i és possible que li posin una placa en el seu honor. Al costat d'ella, va perdre la vida la seva germana María Josefa a qui estava molt unida. Aquesta era una apassionada de la moda, actualment treballava en una empresa de confecció i moda a Motril.