Fotomuntatge del vaixell 'Ángeles Alvariño' i Tomás Gimeno

Gir en el cas Tomás Gimeno: podria haver seguit navegant

Els investigadors sospiten que Tomás Gimeno es podria haver allunyat del lloc on va llastrar els cossos de les seves filles

Gairebé cinc mesos després que les germanes Anna i Olivia fossin segrestades pel seu pare, Tomás Gimeno, el cas ha fet un gir radical. La troballa del cos sense vida d'Olivia va ser la pista clau sobre el que Tomás va fer a les seves filles. L'objectiu de l'home era destrossar la seva exparella i mare de les nenes, Beatriz Zimmerman.

Durant moltes setmanes es van dur a terme tasques de rastreig per a trobar el cos d'Anna i de Gimeno, però l'operació no va donar resultat. L'últim senyal del mòbil situava el parricida en un lloc concret de la mar i va ser allà on es va centrar la cerca.

No obstant això, ara la Guàrdia Civil sospita que Tomás Gimeno podria haver seguit navegant després d'assassinar les seves filles.

Tomás Gimeno podria ser en un altre lloc

La nit del 27 d'abril de 2021, Tomás va cometre el pitjor crim que existeix. Incapaç de superar la ruptura amb Beatriz Zimmerman, va decidir matar les seves pròpies filles i llançar-les al mar.

No va ser fins al 10 de juny quan el vaixell 'Ángeles Alvariño' va trobar una bossa d'esport on hi havia les restes d'Olivia. Es presumia que els cossos d'Anna i Tomás eren a prop i que no tardarien a trobar-los, però el rastreig no va donar resultats.

Ara, els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) estudien la possibilitat que l'assassí hagués seguit navegant després de llançar els cossos de les nenes. Un viatge sense retorn amb un únic destí: treure's la vida lluny del punt on va llastrar les seves filles.

Una maniobra més de distracció

L'últim senyal del mòbil de Tomás va ser clau per a trobar el cos d'Olivia. La Guàrdia Civil va rastrejar la zona del mar des d'on havien detectat que provenia el senyal. No obstant això, no hi havia rastre ni d'Anna ni del seu pare. És per això que les últimes informacions porten a pensar en una estratègia de Tomás per a despistar els investigadors.

Pel que sembla, el parricida podria haver fet creure que el seu cos també es trobava a l'últim lloc on l'havien geolocalitzat, però es podria haver tret la vida en un altre punt més allunyat després de continuar navegant per a dificultar les tasques de cerca. D'aquesta manera, el seu cos mai seria trobat.

La cerca va finalitzar, però queda el dolor de la mare

Beatriz Zimmerman va assegurar que no podrà superar el dol fins que apareguin els cossos d'Anna i de Tomás. La bossa on van trobar el cos d'Olivia era al costat d'una altra on podria haver estat el d'Anna. No obstant això, aquesta presentava una obertura per on la nena es podria haver desprès en caure al mar.

Vint dies després de trobar la filla gran, es va donar la cerca per acabada. La magistrada titular de Jutjat de Violència sobre la Dona número dos de Santa Cruz de Tenerife ho va decidir així després de l'últim informe, en el qual s'especificava que l'orografia del fons marí era «completament inabordable». Així, s'acabava amb tota esperança de posar punt final al malson de Zimmerman.

Sense rastre d'Anna ni de Tomás, a tots dos se'ls considera en parador desconegut. Una situació que afegeix més dolor a la família i que era el que Gimeno desitjava.

«No s'ha trobat el cos de Tomás, però podem estar convençuts que es va treure la vida», explica el portaveu de Beatriz. De fet, caldrà esperar deu anys perquè Gimeno sigui declarat mort.

Segons ha explicat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el cas encara no està tancat . «Se segueix treballant amb la Guàrdia Civil», ha especificat aportant una mica de tranquil·litat a la família de les nenes.