Dos agents de la Policia Nacional treballant en una investigació

L'assassinat de Rosi, de 29 anys, apunta a una persona

Leticia Sanabria va morir penjada o asfixiada al seu domicili

Leticia Sanabria, també coneguda com Rosi, va ser assassinada aquest divendres, 10 de setembre, a O Barco de Valdeorras, a Ourense. Les autoritats encara tenen moltes preguntes, però cada vegada van estrenyent més el cercle i acorralant el presumpte culpable.

Rosi, d'origen paraguaià, havia quedat amb dues amigues per a fer un cafè a les dues del migdia, però no es va presentar, i una d'elles, que era la seva companya de pis, la va anar a buscar a casa, on la va trobar morta. El cos presentava signes de violència evidents, així que les autoritats no van tardar a començar la investigació.

La família sospita que va ser víctima d'un engany organitzat per algú que prèviament s'havia guanyat la seva confiança. Aquesta persona va «penjar o asfixiar" la jove per a aconseguir el que buscava: els diners que hi havia a l'habitatge.

Marcelo Sanabria, germà de Rosi, està convençut que l'assassinat va estar motivat per interessos econòmics. La notícia ha traspassat fronteres i ha arribat a la televisió de Paraguai, que estan intentant resoldre el succés i trobar l'agressor.

El noi ha parlat amb diversos periodistes, però lamentablement no té cap dada que pugui aclarir la investigació. «A la meva germana la van trobar a la seva habitació amb senyals de violència, i per ara no sabem res més», es lamenta.

Rosi tenia 29 anys i en feia tres que s'havia mudat a Espanya per a centrar-se en el seu futur i ajudar la seva família des de la distància. Es comunicava amb freqüència amb els seus pares i en cap moment els va donar cap pista de qui podria ser l'assassí.

«Que nosaltres sapiguem, no tenia parella", declara el seu germà. En un primer moment, els investigadors van creure que es tractava d'un crim passional, però de seguida van descartar aquesta teoria.

A Leticia Sanabria la podria haver assassinat un lladre

Hores abans de morir, Rosi es va posar en contacte amb la seva mare per a informar-la que aviat els enviaria diners. El seu germà pensa que les autoritats haurien de centrar la investigació en aquest sentit.

El culpable de la mort podria haver entrat al domicili per a robar diners a Leticia i després la va matar sense contemplació. La jutge que està al capdavant del cas no va trigar a adonar-se que la jove havia estat cruelment assassinada, que no es tractava d'un accident.

«La nit anterior, la meva germana va telefonar a la nostra mare i li va comentar que li faria un dipòsit de diners. Que tenia una persona de confiança que seria qui li fes arribar els diners, perquè ella no ho podia fer».

Marcelo pensa que l'assassí es va guanyar la confiança de la seva germana per a després assassinar-la i quedar-se amb els seus estalvis. Aquesta teoria cada vegada cobra més sentit. De fet, les autoritats estan començant a investigar l'entorn proper de la víctima.

Les amigues de Rosi no volen col·laborar amb la justícia

Leticia Sanabria va viatjar a Espanya per a buscar-se un futur millor, però lamentablement els seus plans s'han vist frustrats, ja que l'han assassinat. La seva família està destrossada i vol fer tot el possible per a resoldre el cas, encara que no els ho estan posant fàcil.

El germà de Rosi confirma que la paraguaiana «vivia en un pis amb dues altres dones. Ens vam posar en contacte amb elles perquè ens expliquessin què havia pogut passar, però no van voler parlar amb nosaltres».

Una altra de les germanes de la morta també viu a Espanya i ha demanat ajuda perquè el cos sigui repatriat a Paraguai. Segons informa 'La voz de Galicia', el concello d'O Barco de Valdeorras, el poble on vivia, avui ha celebrat un ple per a determinar l'estratègia a seguir.