Rosi, la jove de 29 trobada mort en el seu pis a Galícia

Rosi, la jove de 29 trobada morta al seu pis: tot apunta al seu entorn

La policia tracta de tancar el cercle per identificar l'autor o autors del crim

La policia encara no ha volgut donar molts detalls, però tot apunta que la mort de Rosi, de 29 anys, s'investiga com un assassinat. Aquesta jove paraguaiana va ser trobada dijous passat sense vida al pis on vivia a la localitat gallega O Barco de Valdeorras. Els investigadors semblen que tenen bastant clar que podria haver mort a mans d'algú que la coneixia.

I és que segons recull El Faro de Vigo, el treball policial se centra ara mateix en el seu entorn més proper. Ja haurien estat preguntant a les persones que la coneixien sobre la seva activitat laboral. També sobre les persones amb les quals es podria haver vist en els últims dies o hores abans de la seva mort.

Queden pocs dubtes sobre que la jove paraguaiana va ser víctima d'un atac violent. L'autòpsia ha acabat de confirmar les primeres sospites de la policia que va localitzar el seu cos dijous a la tarda. Es van trobar evidents alguns signes de violència que apunten a un possible homicidi o assassinat.

La policia investiga les seves rutines i entorn per trobar el culpable

De moment, el que no està clar és què va poder motivar el seu o els seus assassins a posar fi a la vida de Rosi. És per això que agents d'una unitat especialitzada de la Guàrdia Civil d'Ourense segueixen treballant sense descans per resoldre el crim.

La jove va ser trobada sense vida el dijous després que saltessin les alarmes entre les seves companyes de pis. Va ser ella la que va avisar estranyada als cossos de policia després que no acudís a treballar. Els va comentar que aquest comportament no era gens normal en ella.

Encara vivia i compartia pis a O Barco des de fa uns mesos. Rosi es desplaçava per diverses localitats per dur a terme la seva professió. Segons recull el mitjà citat, es dedicava a posar en contacte a persones per mantenir relacions sexuals. No ha transcendit si aquest fet podria estar relacionat amb la seva mort.

Com dèiem, una de les seves companyes de pis va ser qui va donar la veu d'alarma davant la seva estranya desaparició. De manera gairebé immediata, diversos agents policials van acudir al pis on residia per intentar localitzar-la.

Els membres de les forces i cossos de seguretat de l'estat van arribar al lloc passades les tres de la tarda. Després de comprovar que ningú contestava a l'intèrfon o en trucar a la porta, van decidir tirar-la. Va ser en aquest segon pis de l'Avinguda Conde de Fenosa de la localitat on van trobar el cadàver de Rosi.

Membres de la Policia Judicial han analitzat l'escena del crim en recerca de pistes o indicis que puguin resoldre-ho. També s'estan analitzant les gravacions de les càmeres properes al bloc on vivia la víctima.

La seva família demana poder portar el cos de Rosi al seu país

La notícia de la mort de la jove ha esglaiat a tots els veïns d'aquesta localitat d'Ourense. Sobretot per tractar-se d'una dona tan jove. L'alcalde, Alfredo García, explicava que «és una cosa a la qual no estem acostumats i estem preocupats per aquest tipus d'actuacions».

Mentrestant, els familiars i amics de Rosi ja han comunicat a l'alcalde de la localitat la seva intenció de repatriar el cos a Paraguai. La decisió perquè puguin fer-ho està en mans de la jutgessa que s'ha fet càrrec de la instrucció del crim. Aquesta de moment, manté el secret de sumari sobre el mateix a l'espera que produeixi alguna detenció.