Javier Mora, desaparegut al juny a Piedrabuena

Troben un cos molt a prop d'on va marxar Javier, un jove desaparegut fa mesos

Javier Mora va ser vist per última vegada el passat mes de juny

Una troballa en les últimes hores podria frustrar les esperances de la família de Javier Mora. I és que ha estat localitzat el cos sense vida d'una persona a la localitat de Piedrabuena, a la província de Ciutat Real. És d'allà d'on va desaparèixer el passat mes de juny aquest jove de 37 anys.

El cadàver era localitzat per un veí del municipi, segons ha informat el canal Castella-la Manxa Mitjana. La televisió pública manxega explicava que el cos ha estat trobat en una finca. Concretament, estava en un oliverar als afores del municipi, situat a la carretera a Arroba de los Montes.

De moment, aquest diumenge a la tarda encara no havia confirmació oficial que el mort fos Javier Mora. I és que el cos estava en un avançat estat de descomposició. Segurament, s'haurà d'esperar a les proves forenses per veure si tracta d'aquest veí de Piedrabuena, desaparegut el passat 13 de juny.

Els familiars de Javier no s'esperaven que desaparegués d'aquesta manera

Com dèiem, la preocupació de l'entorn de Javier Mora va començar a donar-se fa uns tres mesos. Va ser el passat 13 de juny quan el van veure per última vegada i la seva família va tenir «l'últim contacte físic» amb ell. L'únic que se sap de les hores posteriors a aquest diumenge és que es creu que va poder haver estat en una casa familiar que tenen al camp.

Algunes persones ho haurien vist per la localitat el següent dimarts 15 de juny. «Dimarts van veure que havia estat aquí (referint a la casa de camp) però des de dimarts no han tornat a saber res d'ell», deia el regidor de seguretat, Àngel Borràs.

Des d'aleshores, han estat penjant cartells amb la seva fotografia per la zona per intentar trobar el seu parador. Mantenien l'esperança que algú que no ho conegués el pogués identificar i donar alguna pista sobre on es trobava.

Amb la col·laboració de SosDesaparecidos, van crear un avís amb la seva descripció a més de diverses imatges seves. S'hi explica que Javier Mora mesura 1,75 metres, que és de complexió forta i que sol portar cua. En el moment de la seva desaparició vestia pantalons de treball blau fosc, samarreta fosca i sabates marrons.

El coordinador d'aquesta organització a Ciudad Real explicava que la policia judicial va tractar el cas com una «fugida voluntària». Aquest confirmava que Javier té alguns problemes mentals i que «no és la primera vegada que s'ha anat». Però que mai havia estat tant de temps sense donar senyals de vida.

Els veïns i amics de la vila van fer múltiples batudes buscant a Javier

El cotxe de Javier va ser localitzat a la casa de camp que comentàvem més amunt. És per aquest motiu que des del poble no van dubtar a fer tot el possible per localitzar-lo. En els dies següents a la seva desaparició es van dur a terme batudes de fins a 100 persones que no van ser reeixides.

Tot i això, el seu entorn es mantenia dividit entre la por pel seu estat i l'esperança de tornar a veure-ho. Una bona d'això era la seva mare Cristina que li feia una crida a la televisió manxega. «Que tots estan fets pols, la família, esperant i tot el poble ho està buscant, que vinga, que es venja sense por», afirmava.

Gent que el coneixia i va tractar de trobar-confirmava que no era normal la seva desaparició: «No és una cosa comuna en ell, estem preocupats, esperant qualsevol notícia». I es mostraven desesperats pel fet que la recerca no donava resultats. «No sabem ja ni on buscar, ni que pensar, ni que pot estar passant».